Från ett kryssningsspa till ett annat! I helgen kryssade vi till Helsingfors som är designhuvudstad i år, med Viking Line. De har två fartyg som trafikerar Helsingfors; Gabriella och Mariella.

Vi åkte med Gabriella som jag i förväg fått veta är mer nyrenoverad och uppfräschad än Mariella. Båda har ett spakoncept som Viking Line kallar för Travel Spa, dock framgår det bara på hemsidan att Mariella har det – det står inget om det under fartygsfakta gällande för Gabriella (under Helsingforskryssningar)! Det enda som står är att de har bastu och bubbelpooler. Alltså var det en angenäm överraskning när vi kom ombord!

Att Mariella har ett Travel Spa visste jag. Jag var nämligen ombord och testade det i samband med att det invigdes. Intrycket från besöket finns att läsa här på bloggen och just för att jag inte var så positiv då var det desto roligare att jag var det nu.

Båda dessa ”spaavdelningar” (som är mer som express skönhets-/relaxsalonger) är SMÅ. Jag tycker dock inte att det gör något, det är väldigt väl genomfört, otroligt fräscht och inbjudande på alla sätt.

Överst: Jag väntar på min behandling medan sonen spanar in firrarna i fish spa-tanken! Mitten: RVB’s fräscha holistic-serie. Underst: Susanne, toppterapeut på Gabriellas Travel Spa!

Märket de använder heter RVB och är italienskt. Tydligen är detta känt i Finland medan det i Sverige knappast är många som känner till det. Synd är det, mitt intryck (dock byggt på ganska sparsamma erfarenheter men ändå) är att det är ett superhärligt märke. Serien är bred, dofterna underbara och utseendet läckert.

Inredningen på Travel Spa är kritvit med accenter av fräscht grönt. De har fiskpedikyr i entrén som förstås lockar in många gäster men även små behandlingsbås bakom draperier. Jag tycker inte man kan eller får jämföra Viking Lines Travel Spa med något annat än andra inom samma kategori, det vill säga express spas in transit – dessa små minivarainter när man är på resande fot! Tänk istället; ja eller nej – finnas eller inte finnas och svaret blir enkelt: självklart är i alla fall jag jätteglad att de finns istället för att det inte skulle finnas alls!

Jag högg på ett förmånligt morgonerbjudande, en behandling de kallade ”Wake up Happy” för 285 kr/30 min bestående av en ryggmassage samt lätt ansiktsbehandling (rengöring och mask samt lätt skalpmassage).

Minus:
Jag tog sista tiden innan de stängde för dagen, kl 10.30. Detta sammanföll med att alla var på väg av för att se Helsingfors. Eftersom Travel spat ligger precis vid på-/avstigningen och dörrarna står öppna och man endast ligger bakom ett draperi, så hör man ALLT. Vad gästerna planerar att göra och se i stan, vem de väntar på, vem som hojtar på vem etc.

Dessutom hade de endast lätta draperier framför fönstret som inte var riktigt fördragna heller. Eftersom vi låg i hamn kunde i alla fall jag se passagerarna som var på väg in och ut över landgången genom fönstret. Jag hoppas de inte såg mig när jag klädde av mig…känner dock att jag borde sagt till och så vet jag inte om fönstret kanske reflekterar bort insyn? Och är man till havs är ju detta inget problem.

Plus:
Allt annat! Priset, genomförandet, dofterna, känslan. Min terapeut Susanne var riktigt skicklig. Hennes massage (eller om det var RVB’s teknik?) var först och främst unik. En alldeles egen massage som var otroligt lugn och mjuk och ändå supereffektiv. Hon rörde händerna sakta över min rygg och hittade ändå punkter jag inte ens själv kände till, och utan att trycka särskilt hårt kom hon åt dem.

Hon hade ett behagligt sätt och var väldigt artig och trevlig. Handdukstekniken var perfekt. Det var som om hon läst min bok ”Spaterapeutens 10 budord” :-). Förutom lite kalla händer vid starten var allt toppen. Jag var väldigt nöjd och var precis som namnet utlovade glad resten av dagen! Faktiskt tror jag det är dags att utdela ännu ett Spacertifikat!

Susanne (åh jag vet inte vad du heter i efternamn, men lovar att ta reda på det!), härmed tilldelas du det exklusiva utnämnandet Certified by Spabanken, ett kvalitetsbevis på att du håller internationell toppstandard i ditt bemötande och utförande när det gäller spabehandlingar.

Behåll din sköna unika stil, ditt vackra fokus och behagliga lugn, ödmjukhet och fina sätt. Du är en toppenterapeut och alla som får möta dig ska vara glada – lika glad som jag blev av din ”Wake Up Happy-massage”!

ps. Jag har faktiskt tidigare blivit erbjuden att testa en hel ansiktsbehandling med RVB. Efter denna upplevelse känner jag mig väldigt motiverad att tacka ja! Nu återstår bara att höra efter om erbjudandet gäller än…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier