Träna som Angelina Jolie

Igår hade vi biokväll i James Bond-soffan (jo den går under det namnet) och såg på min favorit-actionhjälte Lara Croft i filmen Tomb Raider. Jag älskar Angelina Jolie och tycker hon bara är sååå läcker :-). Att ha en förebild när man vill komma igång och träna är dessutom jättebra.

Efter att jag hade sett sekvenserna som låg med på DVD:n om hur hon tränade inför rollen, så blev jag så grymt inspirerad att komma igång själv. (Hallå?? Kan ingen sätta mig också på proteindiet och superbootcamp-träning??). Imorse började jag därför morgonen med yoga medan sambon duschade. Superskön morgonstart!

Angelina tränade allt från yoga, styrka, kick-boxning och kampsport till att skjuta och gör också alla stunts i filmen själv. Scenen när hon graciöst svingar sig i elastiska linor likt en balettdansös och gör multipla volter är så snygg!

Just de där luftvolterna måste jag erkänna att jag inte har någon erfarenhet av, skjuta är jag dock rätt bra på och köra jeep i skogen som hon också gör har jag till och med gått kurs i (bland annat lärde jag mig att balansera en 2 tons jeep på 3 hjul intill ett klippstup). Jag har också testat Zenergy, gått kurs i yoga och tränar lite styrka – men det är ju sporadiskt, soft och förstås inte alls på samma nivå ;-).

Idag ska jag i alla fall försöka få in ett ordentligt träningspass. Sen är det bara långt, mörkt löshår och riktigt fylliga läppar som fattas! Och en del fantasi…

ps. För den som är äventyrligt lagd finns det så kallade adventure spas i USA, och på Club Med (varav många anläggningar också har spa) kan man till exempel testa akrobatiska övningar som att svinga sig i trapets.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier