Optimera ditt liv genom att följa månens faser

Jag har fortfarande inte hunnit berätta allt från min vistelse i Österrike nu i september. Det är så mycket som är spännande där. Förutom att deras spakultur är stor och utvecklad, finns det många tankar kring hälsa som man kan inspireras av och som inte alls anses konstigt utan som integreras i det dagliga livet.

Bara en sådan sak till exempel som att man i dagstidningen kan få läsa, utöver den vanliga väderprognosen, om Bergwetter – hur vädret är i bergen, om Biowetter – hur kroppen påverkas av vädret och om Mondkalender – hur månfasen påverkar det dagliga levernet.

Just detta med biovädret och månkalendern är jättefascinerande tycker jag. När det gäller Biowetter får man alltså reda på hur kroppen påverkas av lufttrycket, åska, regn och luftfuktighet. Ett högtryck anses till exempel gynna det kroppsliga och andliga välbefinnandet, medan den som har cirkulationsbesvär anses få mindre energi och ork, och till och med kan bli nervös och känna sig lite deppig.

Enligt månkalendern som talar om vilka stjärntecken månen rör sig genom och tar hänsyn till om månen är tilltagande eller är i nedan, avtagande, kan man få veta vilka aktiviteter som är gynnsamma en viss dag och vilka man ska undvika. Det kan exempelvis vara extra gynnsamt att starta en diet en viss dag, eller vara en bra dag för att tvätta och hugga ved! 🙂 Eller ogynnsamt att göra tandbehandlingar.

Vad man än tror om detta är det roligt att kunskapen lever kvar. Det är gammalt vetande som man tar hänsyn till i det dagliga livet än idag i Österrike ( i alla fall i den region där jag vistades, Vorarlberg). Och eftersom vi människor faktiskt består av 70 procent vatten och månen påverkar ebb och flod så, tja, varför skulle vi inte kunna påverkas av månen?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier