Har precis sett på underbara Fåret Shaun :-). Vad, tittar hon på barnprogram tänker kanske ni och ja, faktiskt! Det är tack vare sonen Isac som jag upptäckt att varje dag kl 07.30 får man en dos välmående av att titta på denna släkting till Wallace & Gromit (samma skapare, Aardman productions) om fåret Shaun som hittar på alla möjliga tokigheter.

Det är så kul att jag oftast sitter och skrattar högt med morgonkaffet och smörgåsen i halsen och vad skulle kunna vara en bättre start på dagen än ett skratt? Idag skulle lilla fåret Timmy bada vilket jag tyckte var extra kul eftersom det var det jag gjorde igår och var precis det jag hade tänkt skriva om.

Igår hade jag alltså möte med Neptun. Jo, för det heter så mitt badkar. Tror modellen är en Topas 1600 eller något sådant, med belysning i karet, jetstrålar och skön nackkudde i elegant vitt skinn. Badpremiären hade dröjt för efter att jag pratat med tillverkaren och tagit reda på hur man sköter ett sådant här badkar så hade jag fått reda på att det var bra att rengöra det grundligt först. Jag är ju nyinflyttad i huset som jag skrev i förra inlägget så därav att jag inte visste mycket om detta kar…företaget Neptun är för övrigt svenskt, firar 20-års jubileum i år och har nyligen tagit fram ett häftigt badkar tillsammans med inredarna Simon & Thomas.

Efter att (svindyra) medel inhandlats och den grundliga rengöringsproceduren av rör och pumpsystem var gjord, kunde jag äntligen bada. Jag började med att välja rätt badprodukt. Den flaska som fick äran att följa med mig ner till mina hemmasparegioner var badoljan Relax från engelska Aromatherapy Associates. Det här märket är ett väldigt exklusivt aromaterapimärke av hög kvalitet som jag tror mycket på. Det är rent, koncentrerat och effektfullt.

De vackra förpackningarna, det effektfulla innehållet och inte minst – DOFTERNA – gör Aromatherapy Associates till ett fantastiskt spamärke såväl hemma som på salong.

En kapsyl skulle räcka till ett bad. Jag skruvade andaktsfullt av korken, fyllde och lät innehållet rinna ner i det varma badvattnet samtidigt som det tappades upp. Ögonblickligen spred sig en underbar väldoft i hela badrummet. Badoljan (som också går att använda i duschen) innehåller rena eteriska oljor från lavendel, ylang ylang och petitgrain. När jag sänkte ner min lite frusna kropp i det heta badvattnet var det som ett enda långt ”ahhhhh…” spred sig inombords. Jag ska avslöja att jag faktiskt inte hade bad i mitt förra hem, tyvärr (det är svårt att få allt när man ska köpa lägenhet mitt i Stockholm), så jag är extra glad för att vi har det nu.
Hur länge jag låg där vet jag inte, jag tappade helt tidsuppfattningen. Först badade jag i alla fall ”stilla” för att avsluta med lite powermassage med mina jetstrålar! Hela min kropp kändes mjuk och avslappnad när jag steg upp, det gör verkligen så gott med ett varmt bad!

Nu på morgonen när jag steg upp och öppnade dörren till köket så möttes jag av doften av spa igen! De ljuvliga doftångorna hade under natten letat sig upp från nedre våningen och spridit sig. Jag tror vårt hem kommer dofta som ett spa för jämnan, för det lär bli många sköna bad i vinter :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier