I dagens Svenska Dagbladet finns en artikel om skönhetsindustrin som globalt omsätter 250 miljarder dollar. Artikeln tar upp trenderna men diskuterar också olika marknader och vad som förutspås växa i framtiden. Anti-aging är ett sådant segment men också hudvård för känslig hy.

Vad jag tycker är särskilt intressant i artikeln är raderna om ”en oroande utveckling”. Det som syftas på är att unga kvinnor köper färre produkter och preparat. Anledningarna till detta kan vara både ekologiska och hälsomässiga; för såväl människa, natur som djur.

Som fortsättning på detta vill jag förutspå en positiv trend som man kan se hos företag som faktiskt utnyttjar detta till sin fördel. Ett företag har jag redan nämnt här på bloggen; NutraVendo, som föreslår flera olika användningsområden för sina oljor – en som i huvudsak är menad för rengöring och en för återfuktning. Men det finns fler exempel.


Hårvårdsmärket Davines lanserade i början av sommaren serien Authentic med just multifunktionella produkter. Innehållet är naturligt och ekologiskt där så är möjligt. Resultatet är fyra produkter med hela 15 varierande funktioner.

Authentic Cleansing Nectar – för rengöring av både kropp och hår.
Authentic Moisturising Balm – funkar både som balsam, make up remover och kroppslotion.
Authentic Nourishing Oil – en olja med anti-age effekt för såväl ansikte, kropp som hår (till torra hårtoppar).
Authentic Replenishing Butter – en rik kroppskräm som passar både att smörja in torra armbågar, nagelband eller andra kroppsdelar med som att använda som en inpackning till håret.

Jag välkomnar starkt denna trend där företagen tar ansvar för miljö och natur utan att frånta oss nöjet med skön och väldoftande hud- och skönhetsvård! Vid sidan om företagen som kommer ta fram allt fler specialprodukter för varje litet område och tillfälle kommer vi förhoppningsvis få se allt fler exempel framöver av denna slags skönhetsvård; den multifunktionella.

One thought on “Multifunktionell hud- och skönhetsvård

  1. Tobaksindustrin tillsätter ämnen som gör att du snabbt får abstinens.

    Kosmetikaindustrin gör samma sak: Fukbevarande krämer torkar ut huden, för att du skall köpa mer eftersom din hud är torr.

    Jag har Villa, Bil och Båt i stället för kosmetika & dyra kläder.
    Jag skrattar hela vägen till banken när jag snart gör 5 miljoner i vinst på huset.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier