Häromdagen tog jag ett beslut. Jag ska leva som jag lär. Eftersom jag predikar nyttan av spa ska jag också leva så. Visst, jag gör det i och för sig i allra högsta grad redan. Det vore nästan svårt för mig att knö in ännu fler spabesök och behandlingar – det går ju knappt en vecka utan att jag stoppar tårna i någon pool, får någon öm muskel knådad eller frigör toxiner i värmen av någon bastu – men jag tänker på längre vistelser.

Medan spa utomlands är en hälsoinvestering kan jag här hemma uppleva att det fortfarande uppfattas som något man gör ”för kul”. Klart att det är bra om det är kul att vara hälsosam 🙂 men man åker liksom för att ”det och det stället har snygg design”, eller för att man tycker det är romantiskt att hasa fram i badrock med sin älskade en helg, eller för att man vill fnissa och dricka vin med väninnorna och samtidigt ta en och annan skönhetsbehandling.

Det jag är ute efter är lite hardcore spa! Inget fjös här och där utan en rejäl vecka boendes på spa för att rensa upp lite både utanpå och inuti. När jag gör journalistiska uppdrag blir det oftast fråga om korta nerdyk på olika anläggningar där man endast får en snabb aning om hur det måste vara att njuta under en längre tid. Sällan har man möjlighet att själv dra nytta av effekterna som ges efter längre tids vistelse.

Nu ska det bli ändring på det! Jag har beslutat mig för att jag ska lägga in ett par RIKTIGA spaveckor per år då jag åker på spa på det sätt jag tycker att man ska göra. Inte bara en dag eller helg här och där utan i förebyggande hälsosyfte, helst ett par dagar, gärna en hel vecka.

Plötsligt känner jag mig spafrälst på nytt! Det känns superroligt! Jag har redan bokat in mig en hel vecka i augusti på ett thalassospa i Estland; Fra Mare i Haapsalu alldeles vid kusten. Det ska bli helt underbart!

3 thoughts on “Mitt nya spabeslut

  1. Klokt av dig att välja Estland för din SPA-vecka. Det är nära, prisvärt och fint. Nu när alla ska ha ”hemester” i stället för en riktig semester och spara pengar så fattar jag inte varför inte fler väljer Estland för sin semester.

  2. Idag är det dags! Jag ska åka på spa på riktigt! Ni som läser bloggen regelbundet minns kanske mitt inlägg från den 8 juli; Mitt nya Spabeslut, där jag berättade att jag vill leva som jag lär och därför bokat in mig på en veckas ”hard core-spa”.

    Med h

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier