När det på framsidan av ICA’s kundtidning står rubriker som Ayurveda, Yoga och Ying & Yang, ja då blir man allt lite glad! Tänk att balanserande hälsomat börjar bli folklig! För ett par år sedan hade ingen en aning om vad den mångåriga och holistiska hälsoläran Ayurveda innebar. Idag har folk stenkoll på sina doshor och vet att de ökar sin vata när de flygit mycket i jobbet på sistone, att kapha-personligheten ska vara försiktig med överskott av slembildande mat och att pitta ska hålla koll på sitt eldelement. För att bara nämna några exempel. Sambon är sådär lagom glad åt mina experiment med ”tempelmat” och annat baljväxtbaserat. Även om han med god aptit äter både mina kikärtsbiffar och marinerade tofu. I hans kostcirkel ingår snarare ostbågar och tjocka skivor oxfilé, gärna med hans egen konjaksspetsade grönpepparsås till. Och jag måste medge, den går inte av för hackor! Men de där ostkrokarna…njae, de är jag stark motståndare till 🙂 Idag är det i alla fall hans födelsedag så han bestämmer. Champagnen är på kylning, och inte i form av en ansiktsmask…