Idag har ni fått vänta länge på dagens första inlägg beroende på att jag varit på morgonmöte och sen sprungit på stan, men belöningen kommer här i form av en fullständig rapport! 🙂

Morgonmötet hölls på Bagdad Café (Medelhavsmuseet i Stockholm) och kombinerades med en frukost i Medelhavsstil – hur underbart som helst. Sist jag åt youghurt med ringlad honung över måste varit i Grekland eller när jag var i Turkiet. Till det serverades fetaost, salami, oliver, tomat, olivolja, bröd, frukt, juice och te. Mmmm! Det slog mig att det är lustigt hur vi ofta våndas över hur vi ska variera middagsmaten medan vi dag ut och dag in äter precis samma frukost. Testa att byta ut den traditionella filen och müslin mot något helt annat, eller åtminstone en ny sorts flinga. Våra kroppar förtjänar lite variation.

Sergel Spa & Fitness

När jag var på väg därifrån och travade Drottninggatan fram fastnade min blick på en skylt där det stod Sergel SPA & Fitness. Att det låg ett spa där hade jag helt missat! Självklart gick jag in, presenterade mig och fick genast en rundvisning. Inredningen gick i vitt med röda accenter till mörkbrunt trägolv. Anläggningen har varit öppen i 1,5 år och drivs av bröderna Boris & Darko. Främst vänder de sig till gästerna på Hotell Sergel Plaza, men även andra är välkomna in att både träna, relaxa eller ta en behandling. De jobbade nästan uteslutande med personlig träning men hade förutom gym, även en relaxavdelning, en floatingtank och fyra behandlingsrum. Relaxavdelningen bestod av lite ”loungig” miljö med två bubbelpooler, stolar mm och en juicebar. På väggen projicerades en undervattensfilm med fiskar och hajar, en kul effekt åt det annars ganska neutrala rummet. Lustigt nog (med tanke på allt jag skrivit om just Babor i de senaste inläggen från Birka) arbetade även detta spa med Babors produkter, samt ett annat märke som heter Rejuvi. Jag känner till det, jag råkar faktiskt till och med ha ett par Rejuvi-produkter i min resenecessär: Bio Firming Gel, Night Gel samt Eye Repair Cream. Det står inget på dem så jag vet inte alls vad de innehåller men tycker de känns rätt så härliga. Särskilt Night gelen smälter in fint på huden och återfuktar rejält.

Sen borde jag ha åkt hem och satt mig vid datorn. Det gjorde jag inte. Jag gick in på Åhléns City och satte mig hos Scratch Nails för att få en Spa Manikyr! Jo, det heter faktiskt så. En alldeles extra härlig manikyr som förutom de sedvanliga inslagen även innehöll en handskrubb med salt, olja och honung (yepp, mer olja och honung…Medelhavet verkar vara dagens tema) och en handinpackning. En duktig terapeut vid namn Surama tog hand om mig, och nej hon var inte från något Medelhavsland men däremot från Brasilien, och där är de jätteduktiga på manikyr så jag är inte förvånad över det lyckade resultatet!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier