Spa på franska skulle man kunna säga, eller välmående. Frankrike hör man inte så mycket om som spaland men faktum är att de har cirka 150 anläggningar spritt över landet och till dessa strömmar årligen runt en miljon besökare. Ett av dessa spacenter som jag har besökt ligger strax utanför Antibes på Rivieran, eller ovanför borde jag snarare säga. Läget är högt och vackert med utsikt över hela Baie des Anges – änglabukten.

Poolområdet på Thalazur, Antibes.

Anläggningen som heter Thalazur är ett thalassoterapicenter vilket betyder att behandlingarna bygger på och utförs med havets tillgångar. Först och främst måste anläggningen egentligen ligga havsnära (vilket i Thalazurs fall väl blir tveksamt…de kommer undan om man räknar det fågelvägen, SER havet gör man i alla fall!). Sedan nyttjar man vatten, lera från bottnen, alger osv. i behandlingarna för att låta huden få ta del av välgörande mineraler mm.

Thalazur är ett fint trestjärnigt familjehotell, varken särskilt drömlikt eller hyperdesignat, men för den skull inte ett dugg sämre. Visserligen är känslan ganska medicinsk (du åker hit på detoxvecka, efter-graviditeten-komma-tillbaka-i-form-vecka, slimmingvecka eller för att lindre någon krämpa som reumatism etc) – ändå gillade jag det! Kanske just därför. Hit kommer vanliga människor med familj och barn och plaskar i poolen och tar det lugnt mellan behandlingarna. Njuter av långa middagar ute på terrassen med utsikt över bukten. Det är inte så uppsjåsat eller märkvärdigt. Och detta, att det faktiskt ska finnas flera typer av spa med olika inriktning och stil tycker jag är så rätt – välmående för alla – bien-être pour tout le monde!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier