Massage; vägen till en bättre värld?

En bra massage kan framkalla tårar. Oftast händer detta under särskilda betingelser. Till exempel befinner sig med största sannolikhet både kunden och terapeuten i ett särskilt sinnestillstånd. Kunden är förmodligen stressad, spänd eller utarbetad på något sätt i sin vardag. Terapeuten det rakt motsatta; det vill säga lugn, harmonisk och avslappnat fokuserad. Vad som händer i mötet kan vara rent magiskt.

Det har hänt mig ett flertal tillfällen att jag inte kunnat hindra en tår eller två att trilla, eller så har jag känt dem vara på väg. Massagen har då alltid varit underbar, inkännande och vacker. Jag oftast stressad, trött eller i obalans på något sätt. Samma sak hände mig i tisdags när jag var på spamassage på Salt och Hav spa här i Birkastan i Stockholm.

Anette, som driver spat, har själv flera barn och jag kunde känna direkt när hon började att hon mindes vad de första månaderna med en nyfödd innebär…man är helt urlakad! Hennes mjuka grepp, lugna rörelser och milda tag utstrålade värme, kärlek och förståelse. Den stunds avslappning jag fick var ren energipåfyllnad och en verklig gåva.

Jag tycker alltid det är så vackert när någon öppnar sitt hjärta och ger på sådant sätt, och det får mig alltid att känna mig djupt rörd och tacksam! Det är en konst, men det gäller också att kunna ta emot gåvan, vilket inte är självklart…

Vi i Sverige har jantelagen djupt rotad och många tycker det är svårt att bara lägga sig ner, blunda och ge sig hän åt njutningen. Men för att en behandling ska kunna få full effekt är det nödvändigt. Den stund man är där är helt ens egen; att njuta av och ladda batterierna under. Och det är inte en enbart självisk handling!

En massage får dig att må så bra att du vill och orkar hjälpa tre människor i din omgivning. Dessa tre gengäldar sedan tjänsten genom att hjälpa tre personer i sin närhet osv. En positiv snöbollseffekt som borde kunna rulla på rätt snabbt…!

Jag menar nämligen att det finns en positiv aspekt till av detta med spa och kroppsbehandlingar. När man mår bra – vilket man gör efter en väl utförd behandling som till exempel en lugnande massage – går man därifrån med en tacksam lyckokänsla inombords. Visst blir man då en bättre och trevligare medmänniska?

Om ni minns filmen ”Pay it forward” så vet ni vad jag menar. När man mottar en tjänst eller en hjälpande hand (i detta fall en masserande hand…) så kan man återgälda den vänliga handlingen till andra, vilka som helst. Det måste alltså inte vara till den som hjälpte dig. Följden blir en positiv spiral som växer, med möjlighet till kanske en lite bättre värld där faktiskt vad som helst kan hända…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier