Ringblomma, som en mjuk smekning för en liten babykropp

Så svettvarmt som vi hade det i Stockholm idag hade man kunnat stå i duschen hela dagen. Men det kan man ju inte som bebis, alltså blev det ett skönt bad för Isac nu sju veckor ”gammal”! 🙂

Han gillar mer och mer att bada! Idag vaggade jag honom i vattnet för att framkalla känslan såsom jag själv minns det från meditationsbadet på Centralbadet; man flyter i kroppstempererat vatten medan en terapeut mjukt drar ens kropp fram och tillbaka så att vattenrörelserna gör att små vågor liksom smeker kroppen…den förvånade och nöjda blick han gav mig var helt obetalbar!!! 🙂

Jag har nu också testat och hittat flera olika baby-produkter:

Jag har redan skrivit om Apotekets nya babyserie, se tidigare inlägg. Jag har insett att schampo är det lite för tidigt för ännu; hans små fjun behöver det inte och skalpen blir så lätt fnasig om den blir uttorkad. Lite olja i badvattnet är dock jättebra, och de mjuka tvättlapparna är perfekta att tvätta hans lilla kropp med.

Idag testade jag ett annat märke; babyserien från tyska Logona. De här ekologiska, naturkosmetiska produkterna är Ökotestade och märkta med BDIH. Du kan läsa mer om märket och dess märkning här. Innehållet av ringblomma ska vara lugnande för babyns ömtåliga hud. Efter badet doftade han härligt och var alldeles sammetslen…jättemysigt!

När vi var på Oriflames sommarmingel för ett tag sedan upptäckte jag att även de har produkter för bebisar. ”Mjuk som en mammas smekning” utlovar broschyren :-). Serien innehåller en badprodukt, talk, kräm och tvätt. Jag har inte testat dem men det blir det kanske tillfälle för längre fram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier