”Power nap” av Mary Lynn Baker.

Det sägs att man kan bli vårtrött, men jag undrar om man inte kan bli sensommar- eller hösttrött också? Jag känner mig i alla fall halvdåsig var och varannan dag, vilket ju förstås inte är så praktiskt när man känner att man egentligen har mycket att göra och vill vara effektiv. Hur som helst – ibland kan det vara bättre att ta sig en liten tupplur än att kämpa emot.

Tupplur, eftermiddagsvila, powernap. Att tillåta sig att slumra till på soffan eller den bäddade sängen mitt på blanka dagen är för många förknippat med lättja, slö- och lathet och framförallt en förbjuden känsla. Men ack så underbar (förmodligen just därför)!

Nu har jag förmånen att både vara min egen chef och jobba hemifrån så jag gör precis som jag vill (lyckliga jag!) men jag undrar vad som skulle hända om fler arbetsplatser hade vilorum och också tillät sin personal att nyttja dem för en 10-minutrare när helst på dagen då energin tröt?

Att få sova på arbetstid låter förstås högst kontroversiellt men är ingen dum investering. Sömnstudierna är många som tyder på att man återhämtar sig snabbt och får mer energi även vid korta vilopauser. Men de ska vara intensiva, det vill säga, ordentliga, så att man verkligen får slappna av. Jag har redan tidigare skrivit om spatrenden med relaxrum, sömn och vikten av vilan här på bloggen, och jag fortsätter att tro på den.

Idag är det ju som tur är lördag så den eftermiddagsslummer jag just unnat mig var högst tillåten. Och faktiskt, ändå fantastiskt skön 😉 Bättre än vilken lördagsgodispåse som helst!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier