Jag är så himla nöjd. Och äntligen mätt. Proppmätt faktiskt. Min lunch var supergod, utan läskiga tillsatser och dessutom gjorde jag den själv :-).
Squashsoppan jag lagade blev härligt vårgrön och krämig trots att jag varken använde grädde eller mjölk. Tricket är att låta koka tills det börjar bli lite smetigt och sedan mixa bitarna.
Vill du prova, gör så här (ca 4 port.):
Skölj och skär ca 800 gr squash i tärningar.
Hacka 2 lökar och fräs i lite olja i en kastrull.
Lägg i squashen och fräs lite till.
Pressa sedan ner en vitlöksklyfta, och smula ner ca ½ tsk rosmarin.
Häll på vatten så det täcker och smula ner 1,5 buljongtärning (jag tog
kycklingbuljong för det ger mer smak tycker jag men grönsaksbuljong
går också bra).
Rör ner ca en tsk tomatpuré.
Lägg på lock på grytan och låt allt koka i ca 20 minuter.
Pytsa sedan över soppan i en matberedare eller mixa soppan slät med
stavmixer.
Värm den sedan på nytt och krydda; jag tog lite vitpeppar, örtsalt, en tsk
curry och lite citronpeppar.
Servera!