Att vara uppe tidigt, före alla andra ger mig en känsla av frihet. Som om jag hann upptäcka lite mer, ta reda på lite mer, möta dagen i ett behagligare tempo. Denna morgon, när mitt kvarters gator ännu låg tomma, var dessutom luften fylld av blommiga sommardofter. Mitt i stan! Fåglarna passade också på att stämma upp, medan ljudutrymmet ännu fanns och innan den överröstande trafiken kommit igång.

I den där tystnaden, stillheten, tänker man dessutom bättre. Dagens brus har ännu inte överröstat nattens kreativa pussel som ibland kan bjuda på mer än en fruktsam idé. Det är som med meditation; låta stormen på det inre havet lägga sig för att kunna segla fram på en stilla spegel…

Innan jag blir alltför sliskpoetisk ska jag återgå till min kopp med grönt te, för precis som sommarmorgonen därute är purfriskt nyutsprungen och penslad som dalgången i en österrikisk lantby, har jag just insett att min kropp skulle må bra av en vecka i samma färg: grön som i grönsaker, grön som i ekologisk och grön som i fräscha tesorter som renar systemet. Säsongen kallar nämligen på de fladdriga klänningarna och korta kjolarna i garderoben, och de hängs bäst upp på en kropp i form!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier