Björk är vackert i form av träd, mindre kul som pollen, riktigt nyttigt att dricka i form av saft på saven – och, mina vänner, effektivt i bekämpningen av ovälkomna hudgropar, även kända som celluliter. Nu har det gått tre veckor sedan jag började med Weledas björkkur, och som utlovat återkommer jag nu angående resultaten.

Som ni kanske minns (annars kan ni söka upp inlägget i sökrutan genom att till exempel skriva ”björk”) bestod kuren av ett renande, drickbart extrakt, en skrubb och en olja.

Den drickbara tinkturen räckte inte i riktigt tre veckor. Kanske var det meningen att man skulle köpa flera förpackningar eller så överdoserade jag omedvetet. I vilket fall så kändes det fräscht att dricka den friska saven utblandad i vatten, även om jag inte direkt märkte av någon större effekt, men säkert var det hälsosamt att bara få i sig mer vätska än vanligt tack vare denna kur.

När det gäller skrubben så doftar den himmelskt fräscht, och är mycket återfuktande och skön. Peelingkornen är inte så många eller grova vilket säkert är skonsamt mot huden även om jag gärna hade upplevt att det rev lite extra 🙂 Om effekten sedan kommer av björkextrakt eller av rosmarin (vilken har cirkulationsökande effekt) som jag också kunde se att den innehåller, är svårt att säga. Det känns ändå som en bra produkt att förbereda huden med innan oljan.

Oljan har jag varit mest flitig med. Den smörjs på fuktig hud och masserar in med en särskild knoppförsedd ”borste”. Lår och rumpa (de områden jag koncentrerat mig på) har blivit mycket mjuka och faktiskt slätare. Huden känns också mer elastisk. Inga bibel-mirakel har väl skett men jag upplever ändå en tillfredsställande effekt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier