Har just tittat på ett tv-program om Madeleine Albright där även skådespelerskan Ashley Judd var med och berättade om sitt arbete med PSI (en organisation som arbetar med att sprida information om fertilitet, hälsa och HIV i Afrika).

Förutom att vara en otroligt vacker kvinna, ger Ashley Judd intryck av att vara en sympatisk person även med en vacker insida. Gissningsvis är hennes arbete för PSI ideellt, i alla fall reflekterar sig hennes kändisskap förstås tillbaka på organisationen som tack vare henne kan vinna extra uppmärksamhet till de frågor man kämpar för.

Men även om man inte är kändis eller har möjlighet och tid att göra en insats på samma nivå, finns det alltid något man kan göra.

Anledningen till min egen soffastund var att jag behövde vila fötter och ben. Klockan ringde nämligen tidigt imorse och sedan dess har jag varit uppe på benen hela dagen. Majoriteten av det jag arbetade med under dagen gick till välgörenhet och kyrklig insamlingsverksamhet. Sedan gick jag hem, helt slut, och ägnade mig åt lite egoistisk välgörenhet; stoppade mina ömma fötter i ett varmt lavendeldoftande fotbad! 🙂

Earth Hour är just till ända. Ett fånigt jippo säger min sambo. Jippo eller ej, jag har envisats med att släcka i hela lägenheten. Grejen är väl inte att spara energi (jag ville tända en brasa men det var värsta koldioxidbomben upplyste den kritiske sambon om) utan att skapa uppmärksamhet. Ja, jag vet inte, det kändes bara bra på något sätt i alla fall…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier