För ungefär ett år sedan när jag var på Club Meds anläggning i Opio, Frankrike, snappade jag upp att de hade behandlingsprodukter med innehåll av ädelstenspulver. Jag la det på minnet och tänkte lite för mig själv att ”jaha då ska vi se hur länge det dröjer innan det kommer till Sverige”.

Faktum är att jag inte långt därefter hade ett möte med ett svenskt spa, tanken var att det kanske skulle bli fråga om ett samarbete (eventuellt ville de ha hjälp med att styra upp vissa saker i sin spaverksamhet). Genast hade jag det här med ädelstenarna i åtanke för dem. Jag ansåg – och anser fortfarande – att de kan användas på en hel massa spännande sätt. Tyvärr kom samarbetet av sig innan det ens hade börjat så de fick aldrig reda på mina briljanta idéer… :-).

I alla fall. En artikel kommer i ämnet spa, stenar och kristaller och jag lovar att hojta till om var när det är dags. För vad hände? Jo, plötsligt boomade marknaden här hemma med olika produkter som hade diamantpulver och olika ädelstensextrakt i sig, precis som jag hade förutspått…

Helt inne på det här spåret var jag därför inte sen att boka in mig när det kom ett mail från Buddha Spa här i Stockholm (för övrigt en av mina favoritoaser för att Annika som äger det inte bara är en underbar person, utan så kreativ och alltid har något spännande på gång) om att de hade en gästterapeut från Kanada som erbjöd crystal energy balancing. Jag blev jättenyfiken och bokade direkt. Idag var jag där.

Aaron Tann, som terapeuten som utför denna behandling heter, visade sig vara en ung kille med mycket kunskap, en behaglig dos ödmjukhet och respekt inför vad han håller på med. Rätt så. För det visade sig att han verkligen har förmågan att väcka kroppens energier…

Lite kort gick den spännande behandlingen till ungefär så här: medan jag låg ner på den varma och sköna massagebritsen pratade han först igenom hela kroppen ungefär som en avslappningsövning. Vi jobbade med andningen och att frigöra spänningar. Därefter gjorde han det moment han kallar chakramassage vilket på sätt och vis kanske är lite missvisande för det är ingen massage i den meningen, i alla fall inte fysisk :-). Han lägger händerna på olika punkter på kroppen för att ”aktivera energierna” som han uttryckte det, ett nödvändigt steg innan han kunde börja med själva balanseringen.

Den häftigaste delen såg jag dock inte ens eftersom jag låg och blundade, djupt avslappnad. Trots att han inte vidrörde mig kände jag desto mer! I efterhand fick jag veta att han använt kristaller av en sort som heter moldavit och ska vara en av de starkaste healing-stenarna (med ursprung från ett meteoritnedslag för cirka 14 miljoner år sedan!) som han höll ovanför vart och ett av mina chakran för att kontrollera att de snurrade åt rätt håll och med vilken kraft.

Jag upplevde omväxlande värme, stickningar, tryck som av ”band” på olika ställen, ja det var en mycket speciell känsla och helt utan att Aaron som sagt under detta moment rörde vid mig fysiskt. Slutligen kopplade han ihop rot- och toppchakrat vilket tydligen både stängde och fungerade balanserande.

Klart häftigt och absolut något jag vill göra igen. Inget man orkar varje dag dock, jag mår väldigt bra men är helt slut!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier