_MG_0268_1
Horizontal shower på Varbergs Kusthotell, foto: Heidi Rovén.

Jag måste bara berätta om denna specialdusch, Horizontal shower, som de precis hade installerat på Varbergs Kusthotell när vi var där senast (Hooks herrgård har den också).

Spaanläggningarna törstar alltid efter nyheter, och jag tror att deras kunder som är som jag i alla fall är likadana; nytt är kul och nytt ska testas! 🙂

Denna dusch är mer en upplevelse än att se som ett sätt att bli ren, även om du självklart blir det också. På köpet så att säga. Man ligger ner, väljer ett av flera olika program och försöker sedan slappna av. Ja, jag skriver försöker för dels är det hårt (man ligger ju på en stenhäll), dels kan vattnet variera i temperatur (för att bland annat öka cirkulationen) så det är inte säkert att alla upplever det rakt och helt igenom behagligt…särskilt inte när vattnet blir svalare…

Programmen man väljer mellan heter BALANCING (balanserande), ENERGIZING (stimulerande) eller DE-STRESSING (avkopplande).

Man skulle kunna säga att den är en estetiskt mer tilltalande version av vichy-duschen där man ju också ligger ner för att bli ”vattenbestrålad” ovanifrån. Inte heller den är en favorit hos mig, jag har testat den flera gånger, bland annat i Frankrike som del i ett marint detox-program.

På Varbergs Kusthotell prövade jag den inte men när jag besökte Hooks herrgård testade jag den vilket ni kan läsa om här. Det var annorlunda och kul att ha testat men jag skulle faktiskt inte betala för att göra det igen, så bra var det inte. Priset är 295 kronor för 20 minuter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier