Utomhusträning är lösningen

Har du hört dig själv säga något av följande på sistone;

  • jag kan inte träna för att jag har inget gymkort just nu
  • jag har inte råd att skaffa gymkort just nu
  • jag har inte tid att gå på gym just nu
  • jag har inget gym som ligger nära mig
  • jag har små barn så jag kan inte komma iväg
  • jag vill inte träna inför andra när jag är i så dålig form
  • jag har ingen lust att träna instängd på gym nu på våren/sommaren.

Grattis, för här kommer lösningen! 😉

Bra skor är allt som behövs

Nu när äntligen utomhussäsongen börjar i vårt avlånga land är det bara att passa på att träna ute. Allt man behöver är ett par bra träningsskor, och de behöver faktiskt inte ens vara särskilt dyra. Självklart ska du ser till att du får tag i en bra sko som passar din fot och sitter skönt, men med alla rabatter som florerar på nätet så borde det inte vara så svårt att få tag i ett par vettiga skor till bra pris.

Sedan är det bara att snöra på sig dojjorna och bege sig ut. Själv satsar jag på alla gångstigar som rör sig mot grönområdena där jag bor. I början kan man gå i vanligt tempo, snart orkar du öka tempot och rätt som det är känner du att du vill testa att jogga lite lugnt. Det gör inget om du inte orkar springa hela vägen, det kommer. Ge dig själv tid att få ork och styrka.

Härligt att träna ute

Själv är jag otränad just nu men superglad av att jag kommit igång. Jag har inget gymkort, jag har inte råd att skaffa ett, jag har inte tid att gå på gym, jag HAR visserligen flera gym hyfsat nära mig men jag har småbarn som gör att jag är mer låst. OCH, jag vill verkligen njuta av den här tiden på året då det är så härligt att vara ute (trots pollenallergi)!

Alltså tränar jag ute. Jag har ett utegym inte alltför långt bort så i helgen tog jag yngste sonen i barnvagnen och marscherade iväg. Ja, marscherade är faktiskt det mest passande ordet för tempot jag höll var snabbt och snart åkte jackan av för jag fick verkligen upp värmen.

Skogsterräng och vitsippor

Den som inte går med barnvagn och vill utmana sig lite mer hittar lätt lämpliga hinder och utmaningar i skogens naturligt kuperade terräng.

Att till exempel ta sig upp för en bergsknalle eller hoppa över stockar och sten aktiverar alla möjliga muskler samtidigt. För att inte tala om att man får upp flåset.

Även om fokus låg på tempo och styrka denna runda så missade jag inte de söta vitsipporna i backen. Tydligare vårtecken får man leta efter! 🙂

Så, nu är det slut med ursäkterna, eller hur? Bege er ut och njut av våren, även om den ännu kan kännas lite kylig.

Till helgen ska det bli varmt. Jag längtar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier