En av parkerna i Druskininkai, passande för en avstressande promenad i den joniserade luften… Foto: Heidi Rovén.

Jag hittade ett par rader jag skrivit förra gången då jag var i Litauen (apropå det tidigare inlägget om gårdagens spapresentation). Tänkte att jag passar på att dela med mig av denna information också, nu när vi ändå var inne på Litauen…! 🙂

Ett namn, tre anläggningar

Spa Vilnius finns i både Vilnius, Druskininkai och Anyksciai. Jag har besökt både deras spaanläggning i Vilnius och i kurorten Druskininkai där traditionen som hälsodestination är lång.

Spa Vilnius, Druskininkai. Foto: Heidi Rovén.

I princip hela Druskininkai består av spa- och hälsohotell där man fortfarande dricker av ortens hälsogörande mineralvatten.

I Druskininkai dricker man brunn! Självklart var jag tvungen att provsmaka.

Druskininkai ligger ca 13 mil från Litauens huvudstad Vilnius. Omgivningarna är gröna och lugna och här avsätter man med fördel tid för en lugn promenad i stans sköna parker och utmed ortens stora flod.

En skulptur mitt i Druskininkais grönska. Foto: Heidi Rovén.

Behandlingarna

Hotellet har moderna spabehandlingar, men fortfarande kan man få läkarkonsultation vid sin ankomst om man har hälsoproblem som man behöver ta hänsyn till eller som faktiskt ska vårdas under besöket.

Avkopplande bad på Spa Vilnius, Druskininkai. Foto: Heidi Rovén.

Bland signaturbehandlingarna märks intressanta kombinationer av aromaterapi, klassisk musik och bärnstensmassage. Det finns en mängd olika paket som man kan läsa om på deras hemsida, från detox och att gå ner i vikt till att minska stress eller ta hand om ryggen.

Jazzdans till New York, New york? Nä, ett märkligt gympapass för stela höfter på Spa Vilnius i Druskininkai!

Ett prisexempel; för 72 euro per natt får du boende på fyrstjärnigt hotell, halvpension, tillgång till morgonträning, mineralvattenpool, bastur och gym, undersökning och två behandlingar per dag.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier