Test: Vitaminkick för ansiktet på Nordic hamam

Jag har sannerligen inte varit på många behandlingar det senaste 1,5 året! Men dem jag varit på – när jag till slut blev vaccinerad – har varit underbara. Den allra första var en riktig vitaminkick för hyn; en välgörande ansiktsbehandling under mitt besök på Nordic hamam i Ängelholm, dagspa-avdelningen med hamam och behandlingsmöjligheter, inne på Vattnets Hus. Vill ni läsa mer om mitt besök här kan ni klicka in på ”En till Skånsk sommar? Ja tack, gärna!” och ”Nordic Hamam i Ängelholm – vardagslyx för alla”.

Produkterna som användes var från Dermalogica. Märket har funnits sedan 1986, startades av hudterapeuten Jane Wurwand och används idag av över 100 000 hudterapeuter i över 100 länder. I Sverige finns Dermalogica på över 270 hudvårdssalonger. Fokus ligger på hudens hälsa och långsiktiga resultat. Jag får förtroende för alla märken (och terapeuter) som insett att vi alla är unika individer och att den enas hud inte är den andra lik. Olika lösningar och oftast skräddarsydda sådana kan behövas – och det kräver både att terapeuten har kunskap och erfarenhet.

I goda händer

Jag fick genast förtroende för min terapeut Gabriella, som inte bara var anställd på Nordic Hamam utan även drivit egen salong. Hon både lyssnade in och ställde några väl valda frågor (utan att hålla förhör). Tillsammans kom vi fram till vad jag nog bäst behövde för stunden och så skred hon till verket.

dermalogica var en riktig vitaminkick för min hy

Behandlingen började förstås med en grundlig rengöring. Till detta moment användes Precleanse och Skin Resurfacing Cleanser. Det tog inte många sekunder innan jag förstod att jag var i goda händer. Det där med någons handlag känner man direkt och det är en njutning när terapeuten inser att även om produkterna gör sitt, handlar det lika mycket om hur de används. Beröring är som bekant en väsentlig del av en behandling.

En riktig power-kombo och vitaminkick

När huden var väl rengjord gick Gabriella vidare med nästa steg; peelingen. Jag har precis skrivit ett inlägg om hur viktigt jag tycker det är med peeling. Min hud mår inte bra utan detta moment, det är verkligen A och O för mig!

Produkten som jag fick mitt ansikte peelat med var Multivitamin Power Exfoliant. Denna effektiva peeling innehåller både retinol, Vitamin A och C liksom mjulksyra och salicylsyra – en riktig power-kombo och vitaminkick!

Precis som man säger ”efter regn kommer solsken” stämmer det att ”efter peeling kommer mask”. Gabriella valde Clinical Oatmeal mask till ansiktet och Neck Fit Refining Mask till halsen.

Clinical Oatmeal-masken lugnar känslig hud och mildrar klåda och irritationer, perfekt till mig alltså som har just känslig hy som lätt blir röd. När det gäller den speciella hals-masken älskar jag både att den finns och att Gabriella valde den! Så proffsigt. Ofta riktar man allt fokus på ansiktet medan man glömmer halsen.  Men här syns ju ålder, väder och vind precis lika mycket. Om inte annat ”avslöjar” halsen det ansiktet inte berättar…

Skyddad hud och svarta fransar

njutningsfull vitaminkick

Vi det här laget var jag som ni förstår redan djupt avslappnad, behandlingen var verkligen sååå skön! Allt applicerades och avlägsnades med största varsamhet, finstämdhet och respekt. Det var verkligen behagligt.

Efter vad som kändes som en evighet med många sköna moment var det dags för serum och ansiktskräm, det ingen kund bör lämna behandlingsrummet utan! Här använde Gabriella Hyaluronic Acid Ionactive Serum som är ett lugnande koncetrat för uttorkad och känslig hy, samt Invisible Physical Defense som innehåller ultratransparent zinkoxid som ger ett fysikaliskt UV-skydd. Krämen hade även olika ingredienser som lugnar och reducerar rodnad orsakad av solskador, liksom antioxidanter och fukt.

Som grädde på moset passade jag på att få mina ögonfransar färgade. Jag är för lat för att hålla på med fransförlängning men att färga dem gör att de solblekta topparna också får färg vilket gör att de ser längre och intensivare ut tycker jag. Även detta gjorde Gabriella mycket vant och väl; den sveda som ibland kan uppstå lyste med sin frånvaro och jag kände ingenting.

Full pott till Nordic Hamam

Jag fullkomligt gled ut ifrån behandlingsrummet och kände mig väldigt fräsch i hyn efteråt! Och varje gång jag får en sådan här bra ansiktsbehandling blir jag påmind om både hur viktigt det är för att behålla en god hudhälsa och vilken skillnad det gör. I alla fall om man går till någon som är riktigt bra! Full poäng på upplevelsen blir det utan tvekan till Nordic Hamam och Gabriella! Stort tack!   

Adressen till Nordic Hamam är Vattnets Hus, Landshövdingevägen 9, Ängelholm. Priset för en 60-minuters behandling är 500 kronor.

jag kände mig som hela jag hade fått en vitaminkick efteråt

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier