En till Skånsk sommar? Ja tack, gärna!

Jag minns när jag träffade Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird som utvecklar, producerar och distribuerar alkoholfria viner. Det var på bileventet Connoisseurs Motordagar på Steninge slott vilket självklart var mycket passande.

Moas slagord är ”med eller utan” och hon vill att det ska vara en självklarhet att det både finns goda alkoholfria alternativ men också att själva frågan blir mer etablerad. I sociala medier ser man hur allt fler väljer bort alkohol, det har verkligen blivit en trend.

Jag tycker om vin, jag ska inte påstå något annat, men det ska vara kvalitetsvin. Jag har studerat vinkunskap i Bourgogne och att matcha vin till maten så att smakerna lyfter varandra tycker jag är jätteroligt! Goda drinkar är förstås också fantastiskt, särskilt sommartid är det så mysigt att njuta med något svalkande i glaset. Men det är inte alkohol jag är ute efter egentligen utan intressanta, tilltalande, fräscha smaker.

Alkoholfri 10-poängare

Just drinkar är jag superpetig med. Blir nästan aldrig nöjd! Vet aldrig vad jag vill ha när jag står i en bar och när jag försöker beskriva mina ”önskesmaker” för bartendern blir jag 9 av 10 gånger besviken. Desto mer imponerande blir jag då när någon träffar rätt!

Samuel Westerlund är barproffset som skakar drinkar lika bra som han fotar. 😉

I sommar har det varken blivit mycket vin eller drinkar, av de få flaskor vi tog med till sommarhuset kom flera stycken med hem igen. Men ett riktigt bra drinkminne har jag och det är från Bar & Tak i Ängelholm, där jag just fick en alkoholfri 10-poängare!

Glad och nöjd med en drink som föll mig helt i smaken!

Jag har så mycket att berätta om mitt spabesök på Nordic Hamam i Vattnets Hus i Ängelholm, men idag börjar vi med ett litet dyk ner i Bar & Tak eftersom det är det senaste tillskottet.

En till Skånsk sommar, tack!

Nordic Hamam är spadelen av Vattnets Hus kan man säga som också inrymmer simbassäng, aktivitetsbad för barn och träningsverksamhet. På taket till detta dagspa hittar man numera en läcker takbar som öppnade i sommar. Miljön är jättehärlig och de gör vansinnigt goda drinkar!

För soligt? Låna en hatt. 🙂

Jag har i och för sig inte testat igenom hela menyn 😉 men jag kan varmt rekommendera en specifik drink vars smaker stämmer exakt in på det jag önskar av en fräsch sommardrink. Den heter Skånsk sommar och innehåller egentligen gin men jag drack den som alkoholfri och det fanns verkligen inget att sakna. Den var faktiskt så god att jag beställde en till!

Drinken ”Skånsk sommar” har smak av fläder, basilika och lime. Kan drickas med eller utan gin.

Mellan rundvandring, hamamupplevelse och behandlingar åt vi också lunch uppe på takbaren. Med mig hade jag min man, Kristofer, och vi blev båda väldigt nöjda med våra rätter; en Glasnudelsallad Asian Style med kyckling och en Pulled Högrevsburgare. Sååå gott!

Min sallad (till höger) var toppen; urgoda smaker och mättande.

En avkopplande höjdardag

Dagen bjöd på både sol och hetta men uppe på taket fläktade det skönt och vi fick lagom med skugga av de läckra segeldukarna över soffgruppen där vi satt. Eftersom alla var på badstranden (gissade vi) hade vi nästan hela stället för oss själva, så väl pool och hamam som takbaren – väldigt lyxigt!

Flaskan till höger är INTE en öl 😀 utan en Kombucha.

Med lånade halmhattar, några barnfria timmar och möjligheten att välja på både liggande vila i solstol eller sittande vid bord/soffmys ser jag lätt hur man kan hänga på taket till Nordic Hamam i flera, sköna timmar. Nästa gång du har vägarna förbi Ängelholm ska du absolut ta dig hit!

Gå? Varför? Här har vi allt vi behöver! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier