Test av Bear Mini från Foreo – tips, för- och nackdelar

Jag är nog inte den enda som minskat på salongsbesöken på grund av Coronapandemin. I mitt fall har jag dragit ner dem till noll. Med en viss stress ska erkännas, för det finns ju alltid mycket man vill fixa med. 😉

Därför blev jag både lättad och nyfiken när jag – av en slump – trillade över detta med mikroström för hemmabruk. En helt ny värld öppnade sig, kände jag! Och den tid jag tidigare la på spa och skönhetskurer på salong, lägger jag nu i mitt hemmaspa…

Mikroström ger lyft och glow

I slutet av sommaren lanserade det svenska företaget Foreo nyheterna Bear och Bear Mini; två enheter för ansiktsvård på hemmaplan som arbetar med mikroström. Bear är den mer muskulösa av de två, som arbetar på att göra huden fastare och ge den mer spänst. Bear Mini är lite mindre med lägre intensitet. Den är lämpad för områdena runt ögonen, brynen, skrattrynkor etc. men också linjer kring munnen.

Jag har testat Bear Mini en tid och tänkte berätta hur den fungerar, berätta om mina intryck samt de för- och nackdelar som jag känner att den har. Först; hur man använder den. Det är inte självklart när man får en ny manick i handen med en ny teknik man inte använt förut. Foreo har tagit fram en app ”Foreo for you” som guidar till olika program hur man ska använda apparaterna. Det var lite strul innan jag fick Bear Mini att ”prata” med appen, till slut gick det i alla fall.

Medan ”stora” Bear har totalt fem program har Bear Mini bara ett. Det kan kännas tryggt att köra med ett program som guide första gången. Ganska snart tror jag de flesta dock överger ”mecket” med att använda en app, och bara kör på! Man lär sig. 🙂

Låt huden gissa?

På Youtube hittar man också en guidande film som visar hur man kan använda ”stora” Bear. Självklart kan man använda den lilla likadant även om den inte täcker in lika mycket som den större modellen.

Även om filmen är bra tycker jag vissa saker är fåniga. Till exempel att de sägs att man inte behöver följa ett visst mönster eller röra Bear åt ett visst håll för att huden ska få ”gissa”. Always keep it guessing, säger de som att det skulle ge större effekt men nja…jag tror inte huden gissar. 🙂

Annat var intressant men också förbryllande, som att man kan låta apparaten glida över huden i vilken hastighet som helst. Andra märken menar att en viktig faktor är att låta det gå långsamt. Vem har fel och vem har rätt? Ingen aning.

Aktivera dina ansiktsmuskler

Men hastar jag kanske fram för fort nu? Vad är nu denna lilla björn för något? Namnet kommer av designen förstås. De två små metallkulorna (som leder strömmen) högst upp på den silikontäckta apparaten liknar öronen på en liten björn. Syftet är ansiktsgympa. Att aktivera dina 43 ansiktsmuskler och 26 muskler i halsen, för att – med hjälp av mikroström få ett spänstigare – och därmed yngre – utseende.

I Bear och Bear Mini används en kombination av mikroström och T-Sonic-pulseringar. Mikroströmmen stimulerar och tonar huden, medan pulseringarna från Foreos signaturteknik T-Sonic gör att muskelspänningar i ansiktet släpper, vilket jämnar ut fina linjer och rynkor. Det resultat man strävar efter är att göra huden fastare med mer definierade ansiktsdrag.

Råd och tips för Bear Mini

För att lyckas finns det ett par saker man bör – nej, MÅSTE – känna till och tänka på.

1, Tvätta ansiktet noga före du skrider till verket, och gör det med en fettfri rengöring. Huden måste vara helt fettfri för att du ska få effekt av mikroströmmen.

2, Använd en ledande substans – serum, gel, ja till och med vanligt vatten fungerar – på huden så du inte drar och tänjer huden du istället vill strama upp, men också för att leda mikroströmmen på ett effektivt sätt utan obehag.

3, Se till att BÅDA kloten har kontakt med huden hela tiden, annars funkar det inte.

Jag gillar att Foreo själva har tagit fram ett serum de gett (det ganska så meningslösa) namnet –  Serum Serum Serum – men samtidigt helt öppet och ärligt säger att det går lika bra med en annan produkt avsedd för ändamålet. Bara den är vattenbaserad och ledande.

Jag har testat deras eget serum och bara man verkligen mättar huden med det så fungerar den fint. Den känns lyxig, är baserad på hyaluronsyra och innehåller mikrokapslar med skvalan, också det djupt återfuktande.

Jag lägger en omgång först som huden suger åt sig i ett nafs och sedan MINST ett lager till om inte två för att verkligen mätta huden. Detta för att det både ska glida bra men också för att behandlingen ska bli utan obehag. Förutom snygg förpackning och skön känsla på serumet så gillar jag att det inte behöver tvättas av utan jag vet att det kan ligga på och fortsätta att göra gott för huden efteråt (till skillnad mot om jag slaskar på med exempelvis aloe vera gel som korvar sig om jag ska lägga make up efter, men mer om det i ett annat inlägg).

Anti-Shock & T-Sonic

Rekommenderat är att initialt använda BEAR varje dag i ett par månader, i minst 2 minuter per ansiktsdel och totalt 6 minuter per dag för att se resultat. Därefter kan man trappa ner men åtminstone bibehålla 3 ”pass” i veckan, för att inte tappa spänsten man byggt upp i ansiktsmusklerna.

BEAR mini erbjuder tre lägen att välja mellan (den större BEAR har fem lägen) men varför man skulle vilja använda något annat läge än max vet jag inte. 🙂 Eftersom Bear Mini har lägre styrka har den inte det Anti-Shock System som vanliga Bear har. Anti-Shock Systemet mäter hudens resistans och anpassar automatiskt intensiteten för din hy. Detta ska i sin tur göra behandlingen smärtfri och säker.

När jag först använde den var det just en slags stötar jag tyckte mig känna vilket först förvånade för jag hade inte fattat att Bear Mini inte hade Anti-Shock-systemet. På andra mikroströmsenheter jag testat har jag inte känt av detta obehag så det var ett klart minus i kolumnen över nackdelar, tyvärr. Det gäller att ta rejält av serumet (eller annan ledande fettfri gel/produkt) för att undvika det.

En finess den dock har är T-Sonic™-pulseringar. Det känns lite som att huden skakar kan man säga, som att den masseras intensivt på mikronivå. Som jag fattat det ska det dels motverka de spänningar som kan ge upphov till mer synliga mimiska linjer, men enligt produktinformationen ska de också öka blodcirkulationen, eliminera gifter och verka avslappnande så att resultatet blir ”en jämnare hy full av lyster”.

Är Bear Mini värd att köpa?

Resultatet då? Jo, ja jag tycker att den gör ett bra jobb! Det jag hade hört – att man får ett ”microcurrent glow” – stämmer. Huden får fin lyster. Och ja, man får ett litet lyft som känns väldigt fräscht. Detta lyft är temporärt, för precis som när man tränar resten av kroppens muskler – på gym eller hemma – så är det ju något man gör för att uppnå resultat och sedan fortsätter att göra för att bibehålla resultaten. Slutar man träna, bye bye till den fina nya formen.

Jag har en annan apparat med mikroström som jag tycker ger ett bättre lyft (men hur ”stora BEAR” står sig mot den kan jag inte säga då jag inte testat den), men en fördel med Bear Mini är att den är väldigt smidig när det gäller ansiktets små områden. Vidare gillar jag pulseringarna, de där ”skakningarna” känns väldigt avkopplande för huden och jag tycker att de även gjort mina mimiska linjer lite mindre framträdande.

Den är lätt att använda (man laddar den med USB-kabel, en laddning räcker till 90 användningar) och det är bara att trycka på en knapp så är den igång. Med fler tryck ställer du in intensiteten eller så använder du samma som du hade senast vilket den minns.

Jag skulle säga att detta är apparaten för dig som inte har så slapp hud (än) och vill testa på detta med mikroström. Kanske bara jobba lite på ögonområdet eller linjerna kring munnen. Den är dessutom smidig om man vill ta med sig den för en övernattning eller resa (när vi nu reser igen).

En Bear Mini finns i färgerna lavender och pearl pink. Priset är 2495 kronor eller 2699 kronor i ett set med serumet. Det går att köpa Bear mini från Foreos egen sajt, men enheten finns även tillgänglig på lyko.se, eleven.se och bangerhead.se.

2 thoughts on “Test av Bear Mini från Foreo – tips, för- och nackdelar

  1. Hej! Är själv sugen på att investera i någon av dessa maskiner, vilken skulle du rekommendera?

    Tack för en bra blogg 🙂

    //A

    1. Hej Anette och ledsen för sent svar 🙂 Jag har som sagt både testat NuFace och Foreo (mini-varianten) och båda funkar och är bra! Efter en tids användande får man in tekniken och kan börja ”skulptera” vilket är riktigt kul. Medan NuFace har större kulor på sin huvudenhet och mindre på den utbytbara delen som jag kallar snigeln (som två ”spröt” som kommer åt bra vid ögon och läppar mm.) är den lilla Foreo-maskinen enkel att ha med sig och att använda. Jag har nog faktiskt använt Foreon mer och nu har NuFace gått sönder. Den höll många år dock så jag vet inte om jag skulle säga att den är ett mindre bra köp för det. För ett riktigt korrekt test hade jag behövt jämföra den större Foreo-enheten. Men båda funkar, så se vilken du kan få för bäst pris skulle jag säga. 🙂 Lycka till! Mvh Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier