Tandblekningen Smileffect – så går det till

Förra veckan var jag på salong Total Hälsa för att testa tandblekningen Smile Effect. Jag har bara blekt tänderna två gånger förut och varit nöjd båda, men det har varit två helt olika tekniker; en supersnabb med ultraljust resultat dock hemska ilningar som biverkning vilket jag inte ville uppleva igen.

Den andra var den mest ”sejfa” metoden man kan tänka sig; uppstyrd av min tandläkare med specialgjord skena men den tog tid, ett par veckor. Inga biverkningar som ilningar men man måste ha tålamod…

Nu ville jag ha en trygg metod, snabbt resultat men utan biverkningar och därför fastnade jag för Smileffect.

Smileffect – så går det till

Ok kort om metoden först:

  • Själva blekningen som utförs med LED-lampa och UV-ljus tar 2×15 minuter.
  • Man får mellan 2-9 nyanser vitare tänder.
  • Metoden ger inga skador på vare sig tandkött, emalj, inte heller ilningar.
  • Väteperoxidhalten är under 0,1 procent.
  • Metoden följer EU-direktivens krav.

Maria som driver salong Total Hälsa mötte mig och visade in mig i behandlingsrummet. ”Egentligen kom det en ägg-formad stol med till den här behandlingen. Den är snygg men kunderna vill oftast inte sitta ute i min reception så jag har valt att utföra behandlingen i behandlingsrummets privata sfär istället”, förklarar Maria.

Efter att ha rengjort tänderna med en liten mintsmakande lapp som jag gnider mot tänderna, mäter vi vilken nyans jag har på tänderna före. Detta för att kunna mäta efter-resultatet.

Blekande gelé

Nästa steg är att Maria fyller en bitskena med den blekande gelén som jag sedan sätter ner över- och underkäke i. Först känns det ovant, jag biter för hårt och får lite ont i käken, sedan förstår jag att jag inte måste bita så hårt utan att den håller sig kvar ändå. När jag slappnar av känns det bättre.

Maria ställer in LED-lampan mot munnen och berättar att jag ska få sitta så i en kvart innan vi ska fylla på med ny gelé, studier har visat att detta ger bäst resultat. Ljuset aktiverar den kemiska processen som bryter ner de molekyler som sitter på och missfärgar tänderna.

Att sitta ensam på en stol i rummet är lite tråkigt måste jag medge men jag intalar mig att det är en bra chans till paus och sluter ögonen för en stunds meditation och eftertanke…

Helt smärtfritt

Efter en kvart piper lampan och meddelar att första sessionen är slut, Maria byter skena och lägger i ny gelé varpå jag får sitta med lampan i en kvart igen. Jag känner inget obehag alls under tiden, det känns bara lite varmt från lampan, inget mer.

När vi är klara är jag förstås jättenyfiken! Maria har förvarnat om att blekningen kan se lite ojämn ut precis efteråt vilket jag minns från mina tidigare gånger. Det flammiga lägger sig snabbt och snart kan vi se resultatet. Vi mäter; cirka 2-3 nyanser ljusare har mina tänder blivit.

Maria berättar dock att blekningen fortsätter någon timme efteråt, så helst ska jag avstå färgrik mat och dryck de nästföljande 48 timmarna. Det blir vit fisk till middag men kaffe klarar jag mig inte utan, dock dricker jag det inte förrän nästa dag.

Resultat och omdöme

Nu ska jag använda blekande tandkräm (jag har en sort jag köpt på apoteket) och tänka lite extra på vad jag stoppar i mig för att behålla resultatet så länge som möjligt. Eftersom metoden är skonsam kan man göra om det efter bara tre månader om man vill ha ännu ljusare resultat.

Jag är nöjd! Skillnaden är inte enorm, visst hade det varit trevligt med ännu ljusare tänder men tydligen är det individuellt hur stor effekt man får.

Jag har också några lagningar av avslagna framtänder som inte kan blekas så ju ljusare tänderna blir, desto mer syns även dem. Metoden var därför precis vad jag önskade just nu: mild, snabb och skonsam!

Vill du också testa Smileffect så har Maria ett erbjudande just nu; tandblekning för 1000 kronor istället för ordinarie 1695 kronor. Salong Total Hälsa ligger på Östermalm i Stockholm.

One thought on “Tandblekningen Smileffect – så går det till

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier