Hudvård enligt cellernas dygnsklocka

Therese med kollegan Nike (Skincare By Us) representerade märket Circadia på Hud- och kosmetikmässan. Foto: Heidi Rovén.

Förra veckan gick årets upplaga av Hud- och Kosmetikmässan i Kista av stapeln. En av utställarna var Skincare by Us som ägs av Therese Mathiesen. Therese är hudterapeut sedan 15 år och driver sedan 8 år även salongen Spa By Us på Östermalm i Stockholm. Spabanken stannade till för att säga hej och lära mer om märket Circadia…

Hej Therese! Kan du berätta varför du valde att ta in märket Circadia till Sverige?

Jag hade länge saknat ett märke som riktar sig särskilt till den professionella marknaden och som ger tydliga resultat. För åtta år sedan träffade jag Michael Pugliese som är vd för Circadia. Efter många års kontakt fick vi förtroendet att bli nordisk distributör i slutet av 2017.

Vad är det som gör märket unikt?

Circadia är framtaget av läkare och kemister som kombinerar det bästa från naturen och labbet. De använder innovativa peptidformuleringar med det bästa från växtriket. Circadias namn och filosofi är uppbyggt kring att alla celler i kroppen (inklusive hudcellen) har en inbyggd dygnsklocka och behöver olika produkter beroende på tid på dygnet. Aktiva ingredienser som stärker och regenererar på natten och som återfuktar och skyddar under dagen.

Till vilken målgrupp riktar sig produkterna/vilken slags hud gör Circadia mest nytta för?

Circadia passar den som vill se resultat, stärka upp huden och jobba mot specifika hudtillstånd och problem som till exempel åldrande i förtid, acne, rosacea, pigmenteringar och känslighet.

Hur känns en behandling; är de effektiva på det sätt som är mer nytta än nöje eller känns de även avkopplande?

Circadia har en bredd i sina professionella behandlingar där de erbjuder allt ifrån starka kemiska peels till en oxygenbehandling som är sensoriskt fantastiskt! I oxygenbehandlingen används aktivt syret vilket känns som att få frisk alpluft på huden. Denna behandling är både skön och ger superfina resultat på akne, rosacea och synliga kärl.

Hur snabbt kan man se resultat?

Som med all hudvård som jobbar för att stärka och vårda huden, så krävs minst en full cykel av hudcellernas utbyte för att man ska kunna se ett fullgott resultat. Produkter som är utformade för att mätta hudens törst ger direkt effekt medan t ex retinoler kräver långsiktig användning för att reparera skador som utvecklats under lång tid.

Finns det några kontraindikationer eller någon målgrupp som du istället rekommenderar en annan ansiktsbehandling för?

Circadia är ett avancerat hudvårdsmärke som jobbar resultatinriktat och effektivt. Om kunden i första hand är ute efter en ”myspys-spaupplevelse” skulle jag kanske rekommendera en annan behandling.

Måste man köpa hela hudvårdsserien för att få effekt? 

Självklart får du bäst resultat om du använder hela serien men om jag skulle rekommendera en produkt så satsa på en för natten. Nattetid sker cellförnyelsen 30–40 gånger snabbare och huden är mer mottaglig att ta emot de aktiva ingredienserna. Lightday sunscreen SPF- 37 ör också viktig för att skydda sig från solen under dagen.

Kan du ge några prisexempel; hur dyrt är det här (både behandling och produkter)?

Priserna för de professionella behandlingarna skiljer sig beroende på vilken salong du går till. Produkter för hemmavård ligger i en mellanprisklass; mellan 370 kr för ett fuktserum och runt 790 kr för en nattkräm.

One thought on “Hudvård enligt cellernas dygnsklocka

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier