Spa och medicinsk turism i Litauen

Ambassadör Algimantas Rimkūnas inledde presentationen. Foto: Heidi Rovén.

Igår var jag inbjuden till Litauens Ambassad som ligger på tjusig adress på Strandvägen i Stockholm, alldeles vid Djurgårdsbron. Anledningen var en tillställning för att presentera landets hälsoturism som indelas i följande grupper;

  • spa och wellness,
  • medicinsk turism
  • kosmetisk kirurgi

Litauen lär vara det land i norra Europa och baltstaterna med snabbast växande medicinsk turism. Enligt gårdagens information ska kvaliteten vara hög och priserna låga.

Jag har varit på sparesa i Litauen förut och då besökt Vilnius och Druskininkai. Jag skulle gärna åka dit igen och uppleva fler orter, kanske mineralvattenstaden Birstonas och kustbelägna Palanga som har två femstjärniga spahotell som lockat mig länge…

Efteråt lottades det ut en resa och några andra överraskningar bland gästerna. Det serverades också en plockbuffé med lokala specialiteter samt att man kunde prova olika sorters mineralvatten från Birstonas. Jag minns från mitt förra besök att just vatten, och den gamla traditionen att ”dricka brunn” levde kvar och behandlades som en läkekur.

Mingel kring den läckra buffén av godsaker. Foto: Heidi Rovén.

Det tar en timme att flyga till Vilnius och flygplatsen ligger bara tio minuter från stadskärnan. Ändå är det många svenskar som inte varit där. Igår väcktes i alla fall min nyfikenhet igen, jag vill gärna göra ett återbesök! Vi får se om det blir av.

3 thoughts on “Spa och medicinsk turism i Litauen

    1. Hej! Jag rekommenderar att du vänder dig till en resebyrå som har den information som du söker. Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier