Spakänslan på Spahotell Nådendal

_MG_4609_1
Det går att simma ut från en pool och från trädgården har man utsikt mot havet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Nu i helgen har vi varit i Åbo eller rättare sagt utanför, i Nådendal. Alla spaintresserade vaknar förstås genast till för där ligger ett stort femstjärnigt hotell vid namn Spahotell Nådendal.

IMG_3765_1
Foto: K. Scheiderbauer.

Detta var mitt tredje besök (läs mer här om när hotellet fyllde 30 år och vi var där) och även om jag njutit varje gång och testat både behandlingar, sängar och maten så var det först denna gång som den verkliga spakänslan sjönk in, lustigt nog.

Hotellet/spat har fått många utmärkelser och priser, ändå har jag hört dem som fnyst och tyckt att det inte är något märkvärdigt. Och det klart, i jämförelse med alla moderna spa som poppar upp med bastulandskap och allehanda udda faciliteter så kan ju spat i Nådendal tyckas lite…tråkigt?

Jag ser det inte så. Det är just att de står fast i sin form och atmosfär, behåller sin klassiska stil och har en badanläggning som kan ta emot många gäster i en bred målgrupp som fungerar.

Trots att det inte finns så mycket mer att göra än att bada, slappa och basta kände jag att jag hade kunnat stanna hela dagen! Man kan varva de varma poolerna med de svalare baden, bastun är härlig och het, duschrummet tjusigt, ytorna stora.

_MG_4654_1
Jag i en varm bubbelpool som är nedsänkt i den stora svalare bassängen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det mäktiga här är storleken. Den största poolen är enorm, och så skiljer sig temperaturen i de fem olika bassängerna, varav en av dem fortsätter ut i trädgården. Vatten, värme, vila – det räcker långt.

_MG_4600_1
Sophie och Isac busade länge med olika badleksaker i den här varma sköna poolen! Foto: K. Scheiderbauer.

Med på detta besök var våra barn och en kompis med sin dotter. Det blev med andra ord ett mer lekfullt och busigt spabesök än annars men det är härligt att se barnen njuta de också samt lära dem om spa-vett och etikett (som att man duschar noga före och efter badet och sådant).

Vi åkte över till Åbo med Tallink Siljas fartyg Galaxy. Rederiet säljer hotellpaket med båtresa plus en övernattning från 1020 kronor.  Under den förmiddag vi spenderade här passade vi på att spela in en liten film som ni kan se här nedan!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier