Klippor och bad på Hotell Havsvidden

_MG_3875_1
Ett av klipphusen på Hotell Havsvidden, Åland. Foto: Heidi Rovén.

I sommar har vi hunnit med två Ålands-besök. Första gången var i juni då vi körde runt i en knapp vecka och upptäckte såväl fina hotell som besöksmål. Det var en mycket bra resa där vi framförallt träffade en rad intressanta, trevliga och härliga människor.

Jag tänkte välja ut ett par russin ur kakan som passar här på bloggen (resten kommer i tryck ute i handeln till nästa sommar) så att ni får lite bra hösttips, för det är absolut inte försent att åka dit än. Tvärtom, i september är det skördefest på Åland, ett årligt populärt event då det händer lite extra på ön.

Det går att ta flera olika rederier och fartyg till Åland, vi åkte med Viking Lines tjusiga och miljövänliga fartyg Viking Grace och var mycket nöjda med det. Läs gärna mer på min andra sajt SeaFun.se om vår resa.

vi på havsvidden
Den ständigt närvarande havet ger en härlig känsla! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Ett av de fina ställen vi bodde på var Hotell Havsvidden. Det ligger allra längst norr ut på Åland i en ort som heter Geta och har länge stått på min önskelista. Riktigt roligt att nu äntligen få komma hit! Som grädde på moset fick vi tillgång till ett av de fina klipphusen, alla unika och otroligt läckra med hög standard och ett läge som slår det mesta.

IMG_8432_1
Klipphus, Havsvidden. Foto: K. Scheiderbauer.

Husen är ritade av Thomas Sandell och som namnet antyder ligger de just på klippor mot havet. Vårt hus var omgivet av en generös terrass med utemöbler på olika platser och i en bod stod en stor grill som vi dock aldrig hann testa. Inomhus var det stort och ljust med två sovrum med varsitt badrum, kök ihopbyggt med stort allrum och framförallt ett enormt fönster mot havet.

Havsviddens klipphus rekommenderas varmt både om man är många som vill ha eget hus eller bara lyxa och bo riktigt avkopplande och naturnära. Jag såg aldrig hotellrummen men har hört att de är små, så att man är beredd på det om man väljer detta alternativ. Den fina miljön, naturen och restaurangen har man förstås fortfarande tillgång till.

IMG_8452_1
Kall men stor inomhuspool på Hotell Havsvidden. Foto: Heidi Rovén.

Havsvidden har inte direkt spa, men det finns ett poolhus med inomhuspool, jacuzzi ute på terrassen samt torrbastu och möjlighet att boka massage. Rökbastu finns i ett separat hus (här får man säga till/boka om man vill använda den) och det går självklart också att bada i havet från både strand och klippor.

Restaurangen är med i White Guide Nordic med plats 29 av 56 i Finland. Vi är inte förvånade. En kväll när vi var här åt vi i deras restaurang, och maten var suverän!

mat havsvidden
Torsk och oxfilé från duktiga köket på Hotell Havsvidden. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Ett missförstånd med rätterna (vi fick in fel mat) förläts när vi väl satte gaffeln i vår torskrygg respektive oxfilé. Jag hade kunnat äta två varmrätter på raken, så gott var det och Kristofer höll med, lika nöjd var han 🙂 . Två nyheter i år är dessutom ett lyxkoncept samt chefs table för riktiga foodies.

Så med det sagt; åk gärna hit, klipphusen kostar en slant men vi var lyriska över vistelsen! Här nedan kan ni se en liten film från när jag tog ett dopp i kvällssolen, babyljud ingår 😉 .

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier