_MG_7479

Nådendal spahotell, eller Naantalii Spa som det heter på finska, firar 30 års jubileum. November 1984 slog hotellet upp dörrarna för första gången och har sedan dess tagit emot otaliga gäster, intresserad av spa och hälsa. Vi var där tidigare i år och fick uppleva ett klassiskt spahotell i uppdaterad stil med vackert läge vid havet och mycket att erbjuda inom välmående och hälsa.

Beleza nådendal

Detta är ett femstjärnigt hotell, ganska stort med olika flyglar, delar och utrymmen. Entrén är tjusig om än på ett lite gammaldags sätt, och inom hotellets väggar hittar man både en behandlingsavdelning (mer som en skönhetssalong) och en stor badavdelning. Det finns också butiker, restaurang, café och i lobbyn spelade då och då en pianist vilket var trevligt. Restaurangen var totalrenoverad sedan jag var där senast, det hade blivit supersnyggt och maten var toppen! Ett riktigt lyft sedan sist!

nådendal resto

Totalt har Nådendal spa 13 behandlingsrum och cirka 15 terapeuter. De arbetar med märken som Phytomer, Matis och Vie Collection som tillverkas i samma fabrik i Frankrike som Phytomer berättade en terapeut för mig.

_MG_7523_1

Samma terapeut utförde också den testbehandling jag hade inbokad; Vie Collection 3D wrinkle – en ny härlig ansiktsbehandling på deras spameny för den mogna hyn.

Behandlingen, som var på 50 minuter, bokas framför allt av kvinnor 40+ som vill se fräschare ut och ”jobba lite på rynkorna”!

Förutom rengöring, peeling och massage (som utfördes både med olika redskap som skulle stimulera cirkulationen i huden plus händer) fick jag en fuktmask med alger och kalcium. Som avslutning applicerades dagkräm och ögonkräm.

Till viss del är behandlingen lyftande och utslätande, jag var mycket positiv och kände mig – om än lite kladdig som man ofta gör efter en ansiktsbehandling – enormt fräsch!

Vi besökte också deras bad- och bastuavdelning som har många olika pooler och bassänger, även en ute. Hela familjen var välkommen hit och alla hade kul!

nådendal bad

Här är det inte någon iögonfallande design, blinkande lampor eller designmöbler som är själva grejen utan avkopplingen, ytorna och utbudet samt inte minst hälsofaktorn i att länge, länge bada, basta, vila och låta kroppen njuta av att koppla av. Mina tankar gick lite till Evian och en känsla av att ”spaa” på klassiskt vis.

IMG_3987_1

Ett trevligt och enkelt sätt tycker vi att ta sig till Nådendal är med båt till Åbo. Vi reste med Tallink Silja och det var vi väldigt nöjda med! Vill man inte ha med bilen ombord (vilket vi hade, väldigt praktiskt att bara rulla av med sitt bagage och fortsätta till sin slutdestination) finns busstrafik till Nådendal.

_MG_7773_1

I samband med vårt besök var vi även till Muminvärlden, en kort promenad bara från hotellet. Detta är en utflykt man inte ska missa om man har det minsta intresse av de vita trollen och deras magiska värld. Det är egentligen bara öppet sommartid men mellan den 14 – 22 februari 2015 har de också öppet, en vecka de kallar ”winter magic”.

_MG_7496_1

På Nådendal spahotell finns också jättetrevliga Mumin Story-rum, men bara ett par stycken så se till att boka i god tid om du vill ha ett sådant.

Det hade vi och det var mäkta populärt hos sonen som vältrade sig i Muminpappans hatt, drack ur muminglasen, torkade sig med den fina Lilla My-handduken och slutligen kröp ner mellan de drömska muminlakanen :-).

2 thoughts on “Nådendal spahotell 30 år

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier