Spa, droger och rock n’roll i Tylösand

Det är en konst att lära sig att lyssna inåt. Och lita på rösten… Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

När jag är på spa i jobbet går jag på lika delar känsla som ”borden”. Men det menar jag att ibland kan ju ett spa ha en nyhet eller liknande som jag borde testa för att känna till det och uppdatera mig, men att jag också vet att det oftast blir bäst om jag följer min intuition och magkänsla som talar om hur jag ska lägga upp saker och ting. Ibland kan det till en början verka helt ologiskt – tills det inte gör det längre…

Fräsch start vid havet

Det gjorde mig inget alls att det inte var varmt och soligt – jag badade i havet ändå! 😀

Dag två på Hotel Tylösand, i lördags, vaknade jag också med en helt annan känsla än jag haft dagen innan. Jag hade trott att det skulle bli min rockiga partykväll – vilket det till viss del också blev – men utan sex och droger (man brukar ju säga ”sex, drugs and rock n’roll”). Spa innebär i och för sig en viss upphetsning i sig för mig 😉 men det närmaste droger jag kom var overload av endorfiner, kroppens eget njutningsmorfin… 😉

Överallt vackra linjer, grånade färgtoner, höstdis…

Fortfarande mätt från kvällen innan började jag dagen med att snöra på mig kängorna och bege mig ut före frukost. Eftersom Hotel Tylösand ligger precis vid havet fick jag en härlig morgontur med massor av uppiggande frisk luft. Först gick jag längs en stig genom skogen (jag tror det var en del av Prins Bertils stig) sedan gick jag tillbaka längs havet.

En tångruska att gnida sig med för en naturlig skrubb kanske?

Havet skummade och novembervindarna ven, men jag bara njöt och letade snäckor, fotade och fyllde lungorna med den syremättade luften! Allt som allt var jag ute en timme så min stegräknare visade hyfsat godkänt för att vara före frukost i alla fall!

Bra jacka och bra skor måste alltid med! Som en scout gillar jag att vara redo för allt…

Frukostfavoriter och morgonpass

Frukost ja! Dagens viktigaste mål enligt många och jag är beredd att hålla med. Är verkligen en frukostperson av stora mått även om det inte betyder att portionerna behöver vara enorma, får jag bara mina favoriter blir jag lycklig.

Längst in i Titus tapas hittar man denna beach house-inspirerade del med utsikt över havet. Här åt vi frukost!

Buffén på Hotel Tylösand är otroligt generös och innehåller det mesta man kan önska i alla kategorier. Själv plockade jag på mig några klyftor grapefrukt, ett glas färskpressad apelsinjuice, kock-tillagad omelett samt rökt lax och kanske det viktigaste av allt: kaffe! Jo! Jag hittade också ett helt fantastiskt bröd som i princip BARA bestod av frön. Det skar jag två små tunna skivor av och åt med lite ost…mmm.

Frukost à la Heidi. Även hemma steker jag varje dag en omelett till frukost.

Efter en lång skön frukost drog vi till gymmet. Jag hade redan gymkläderna på mig efter promenaden och ville effektivisera.

Lätta vikter och rätt teknik passar mig just nu. Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Eftersom jag ju precis ätit fick det bli styrka istället för cardio och jag och Lisa körde hantlar och varvade att inspirera och tipsa varandra med våra bästa övningar. Superkul!

Jag har typiska ”dataaxlar” (som alla terapeuter ojar sig över) och behöver träna. Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Efter en och en halv timme ungefär var vi klara och trots att vi inte ens hade hunnit bli hungriga var det dags att äta lunch.

Magen fick sig också en rejäl omgång med jag vet inte hur många övningar! Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Lunch och spahäng med bio

Lunchen serverades åter på Restaurang Tylöhus och hade ungefär samma bas i buffén som dag ett, men med ett par nya varmrättstillägg. Vi plockade ihop varsin fräsch tallrik, såg bara till att hålla blodsockret uppe och styrde sedan stegen för ombyte och besök på spa.

Att äta färgglatt tror jag är bra för både kropp och knopp. Foto: Heidi Rovén.

Återigen, det blir inget om spa i detta inlägg heller! Jag håller er på halster jag veeet, men jag vill verkligen samla allt om Hotel Tylösands spa (som heter The Spa) i ett och samma inlägg så jag hoppar över det nu och tar det i kommande inlägg.

Det var i alla fall svårt att lämna spaavdelningen när klockan började visa ”dags-att-gå-och-duscha-samt-göra-sig fin”; stämningen var riktigt bra, Dirty Dancing visades på bioduken över poolen och folk njöt för fullt både här och där.

Den stora undervåningen rymmer många gäster. Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

För att vara lördagskväll var det också förvånansvärt lugnt 😉 bara ett grabbgäng i jacuzzin (såklart) man la märke till men de var inte ens särskilt högljudda så det var inget problem. Bara härlig stämning!

Spat är ju numera inget tyst spa heller utan det är fritt fram att prata och vara social samt att de spelar musik i spats olika delar, och att man kan välja spellista när man är i behandling, eller om man vill ha det tyst.

Vår lyckade kväll på Leif´s Bar & Grill

Lördagskvällen spenderade vi på Leif´s, som i Leif´s Bar & Grill, baren som också är restaurang som också är nattklubb. Med sina svarta väggar har lokalen verkligen nattklubbskänsla vilket passade mig bra, jag var verkligen på humör för något aktivt och lättsamt och såg fram emot vad som skulle ske…

Vi smalt in väl i våra svarta outfits bland gitarrer och rockminnen…

Vi började med att beställa in ett par drinkar, mina fick de jobba lite extra med. Som sagt så vill jag så ofta det går följa min känsla, och trots att allt egentligen talade emot (nattklubbsmiljön, partystämningen, att det var lördag) så kände jag direkt att jag ville köra alkoholfritt för att behålla sinnena på helspänn. Alkohol efter spa brukar aldrig fungera bra för mig heller, min kropp sätter tvärstopp!

Personalen gjorde allt för att vi skulle trivas. Och deras drinkar var kanonbra!

Personalen tog mina önskemål på största allvar – bara det ett gott betyg i sig (finns det något tråkigare när man är den som inte dricker alkohol i sällskapet och får ”inspirerande” dryckesförslag som mineralvatten eller läsk till maten…?).

Även om det inte var min initiala tanke så kändes det rätt att få se hur de klarade av en alkoholfri beställning; det pratas och skrivs mycket om alkoholfritt både som ställningstagande, livsstil och preferens – oavsett anledning – så det gladde mig mycket när de också klarade det med bravur.

Jamen skål då Lisa för väl utfört arbete so far…!

Båda drinkarna jag testade var mycket fräscha vilket varit ett önskemål; den första drinken hade tranbärsjuice som bas, touch av rosmarin och lite kanel! Vilket fungerade förvånansvärt bra. Den andra hade de mixat med gingerbeer som bas, jag minns faktiskt inte vad mer det var i än att den också föll mig i smaken. Jag är superpetig med drinkar så full pott i betyg på detta!

Drink två hade toner av ingefära vilket passade bra till maten. Foto: Heidi Rovén.

Bortskämda i kubik vid Chef’s table

Kvällen fortsatte i samma lyckade stil. Vilket bord ville vi exempelvis ha? Chefs table eller…? Lätt – klart vi ville sitta nära köket och spana in när de jobbade! Dessutom vet man ju att en plats vid Chef’s Table är en ära och inkluderar småprat och insidersnack med kocken, vilket också stämde i detta fall. Köksmästare Peter Danek visade sig vara som klippt och skuren för jobbet, lika social och trevlig som en mästare vid pannor och grillen.

Att sitta vid Chef’s table är häftigt – testa om du får chansen!

Om jag säger såhär; läget närmade sig snabbt en situation lik den i ”När Harry mötte Sally”! Vi fick faktiskt lägga lite band på oss! Hahaha! Eftersom vi gett fria händer visste vi ingenting innan något frestande seglade in på bordet.

All den färgsprakande maten liksom ”poppade” fram extra bra mot allt det svarta!

För att inte trötta ut er med långa beskrivningar kan jag bara säga att vi åt oss igenom läckra sotgrillade räkor med en underbar tomatsalsa, fick olika lyxtacos som de verkligen jobbat med och som gav upphov till många ”mmm-mmm!” efter varje tugga. Majschipsen med deras läckra guacamole var också bara så goda, och sådär fortsatte kvällen…

Jag kommer drömma om de där krispiga tacoskalen fyllda med olika goda, krämiga fyllningar…

Fru Nordin – en ny bekantsskap

Nästa omgång bestod av ryggbiff, entrecote och hälleflundra med en hel uppsättning goda såser och sallader till. Vi gillade allt men vill ge hälleflundran ett särskilt hedersomnämnande 😉 OMG så gott, särskilt med en klick sås till… Det gick inte att förhindra att ett par tuggor för mycket slank ner, allt annat hade ju varit en skymf mot kocken! 😉

Köttet var av fin kvalitet och perfekt tillagat, rare – rosa men utan att vara blodigt. Vår favorit blev dock hälleflundran – wow!
En fet och krämig sås kryddad med antingen chili eller vitlök…mmm…perfekt till grillat!

Jag och Lisa var också rörande överens om hur mysigt detta sätt att äta är; plockmat som man delar från stora fat, det blir lättsamt, socialt och så händer det något hela tiden. Hur mycket jag än gillar fine dining så kan det ju kännas lite stelt. Här pratade vi med barpersonal, kockar, testade, åt, fotade och åt lite till! Så kul!

Visst vattnas det i munnen!? Pommes-halvorna hade sourcream-krydda över sig, läckert!

En annan skoj sak var att jag fick prova det alkoholfria vinet Fru Nordin i The Per Gessle Selection; hela nio viner som han skapat tillsammans med olika kända vinproducenter i världen. Just detta vin är producerat i Portugal och har lite blommiga toner med frisk och fruktig smak.

Vinet är uppkallat efter Per Gessles fru Åsa som hette Nordin innan de gifte sig. Foto: Heidi Rovén

Man kan ana både krusbär och fläder som balanseras upp av tropisk frukt. Jag var väldigt positiv, jag tycker det brukar vara svårt att hitta goda alkoholfria viner, men detta vin kan jag absolut tänka mig att dricka igen!

Sött och överraskande

När det var dags för den sötare avdelningen blev vi först lite satta på prov! In kom två sorbeter och Peter (eller Danek som han egentligen kallas) undrade om vi kunde gissa vad det smakade/var gjort på. Jag tycker jag är rätt bra på både doft och smak och satte lite självsäkert först spiken (trodde jag): wasabi!

Minns inte namnet på den där örten överst på sorbeten men den smakade saltlakrits vilket jag älskar…

Lisa höll tveksamt med, vi funderade och gissade vidare om det kunde vara pepparrot eller…Danek bara skakade på huvudet tills vi till slut fick veta vad han skapat den rödrosa sorbetglassen på: rödkål! Sååå otippad smak att ni kan bara inte ana, och det låter inte särskilt frestande jag vet men det var en både rolig och spännande smak – helt klart en konversationsstartare kring bordet!

Hade behövt ett par extra timmar på gymmet efter denna dessert!

Efter att vi fräschat upp smaklökarna med denna gissningslek, förlorade vi oss i kanderade popcorn med salt kolasås och popcornglass, samt en slags cheesecake med kakig botten som bara var så mums!

…och denna…som tur var åt vi inte upp allt, även om det krävdes disciplin för att sluta äta 😉

Har du chans att äta middag på Leif’s grill så gör det för allt i hela världen; det blir en härlig helkväll att minnas – vare sig den blir med eller utan alkohol. Den sköna rockfeelingen får man på köpet.

När vi gick hade en DJ börjat spela och fler och fler intog dansgolvet…återigen; inslaget av musiken på hotellet gjorde sig påmint igen, och det funkar!

Kuriosa: Jag har faktiskt träffat Per Gessle och hans fru ett par gånger. En gång klampade jag av misstag in i firandet av hans frus födelsedag (!), en annan gång fick min yngste son – då bara ett par månader gammal – in en flirt med Åsa Gessle när vi alla befann oss på ett Rolls Royce-event! Vi får se när vi stöter på det heta Gessle-paret nästa gång… 😉

One thought on “Spa, droger och rock n’roll i Tylösand

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier