Pigmentfläckar, före och efter behandling

Maria på Total Hälsa använder Cellox 20 för att behandla kundernas pigmentfläckar.

För några veckor sedan testade jag apparaten Cellox20 hos Total Hälsa. Syftet var att skjuta bort några av alla ”leopardfläckar” eller nougatfläckar som jag också kallar dem, alltså pigmentfläckar. Och ja jag säger skjuta för det är så det både känns och låter som. Maskinen ger ifrån sig en snärt som skjuter ut det starka ljuset som söker sig till pigmentet och lyfter upp det till ytan.

Missade ni det förra inlägget läs här om hur det går till. Här nedan kan ni också se tre bilder på mig som illustrerar före, under tiden (då pigmentet krupit upp som svarta prickar till ytan) och efteråt när de fallit av.

Ljuset är olika på bilderna pga att 1 togs på salongen, 2 togs mot en vägg kvällstid och 3 togs i dagsljus. Men man ser ändå hur bra mina pigmentfläckar blekts!

Bra metod mot pigmentfläckar

Det lät konstigt att pigmentet skulle krypa upp till ytan men det var precis vad som hände. Det tog cirka tre dagar. Jag var förvarnad om att det först skulle se värre ut innan de svarta prickarna skulle försvinna. Jag lydde råden jag fått, pillade inte men var lite otålig ett tag. Ska de inte gå bort snart tänkte jag?! Så glömde jag bort dem och vips var allt plötsligt borta. Detta var efter knappt två veckor från behandling.

För ett riktigt fint resultat skulle jag behöva gå många gånger till, men det var roligt att se att en enda gång kunde ge så pass synlig effekt! Själva behandlingen gjorde lite ont men smärtan var sekundsnabb. Bäst fungerade detta på min käklinje tycker jag. Jag har också en svag men större prick i pannan som Maria (som driver salong Total Hälsa) ”skjöt på” flera gånger, men den reagerade inte alls.

Skulle jag göra det igen?

Jag är ändå väldigt nöjd med resultatet, detta kommer jag absolut att göra igen! En sak som är viktig i alla lägen om man vill behålla en jämn hudton är solskydd, särskilt nu när den starka vårsolen kommer. Glöm inte att smörja huden och missa inte (som jag gjort) halsen. Solen hoppar inte över något område, den ”tar” överallt där den kommer åt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier