Hudföryngring: att sudda bort mimiska linjer

Jag har tidigare skrivit om när jag besökte Skin Delight Clinic i Gamla Stan. Dels testade jag att bygga upp lite volym i kindbenen med en filler som heter Juvéderm, dels att släta ut pannveck och kråksparkar med botox.

Hudföryngring med fillers

Det var lite läskigt och ovant, det ska jag inte sticka under stol med, men det går heller inte att förneka att jag känt mig mycket fräschare och är glad att jag gjorde detta! Kindbenens volym gav hela ansiktet ett minilyft och med slätare hud blev det förstås ännu mer effekt.

Marie Norrmén på Skin Delight framför sin vägg med diplom och certifieringar. Foto: Heidi Rovén.

Marie Norrmén som driver Skin Delight är legitimerad sjuksköterska men har också helt rätt approach för yrket tycker jag; lugn, trygg och med det rätta estetiska ögat för denna slags behandlingar.
Kliniken är certifierad och har patientförsäkring för kunderna vilket alla seriösa kliniker bör erbjuda.

Powerwalken som gjorde att jag fick nog

Bilden jag aldrig la upp.

Det har känts helt naturligt att följa upp med de förslag Marie har haft, som nu senast när jag var där och hon arbetade med de mimiska linjer jag hade runt hakområdet.

Jag minns särskilt en powerwalk före ingreppet, jag hade tänkt lägga upp en film på instagram om att jag var ute och tränade med sonen men jag kunde inte.

När jag såg de djupa fårorna i ansiktet blev jag bara så ledsen och kände ”Nej, nu räcker det! Stoppa tiden!”.

Säga vad man vill men yta kan ge inre lugn. Dock ska man förstås vara väldigt noga med vem man går till…

Marie är både respektfull och tydlig med vad man kan göra och vad som skulle passa ens ansikte. För, jag vill påstå att det är otroligt intimt att anförtro någon sitt utseende.

Att hitta någon med kunskap och estetisk blick

Jag skulle varken vilja gå till någon som ”klampar på” och påpekar alla ”fel” man har på ett okänsligt sätt, men samtidigt: har man väl gått till någon just för att göra föryngrande behandlingar är man ju inte heller hjälpt av någon som är för blyg för att berätta vad man kan förbättra…

Injektionsbehandling med Juvéderm.
Var noga med vart du går om du vill satsa på att göra en hudföryngrande behandling.

Så, trots att nålen gick in både på korsen och tvärsen lät jag Marie hållas, trygg att hon visste vad hon höll på med. ”Vi måste bygga upp lite här och stadga upp lite här” berättade hon och stack in nålen inte bara längs med linjerna jag önskade göra mindre synliga, utan även under dem i helt motsatt riktning.

Det blev förstås bra. En trevlig bieffekt var att mungiporna åkte upp lite, och precis som Marie hade sagt; lugna dig nu med att titta för mycket de första dagarna, det kan se lite svullet ut och kännas lite under huden men det försvinner. Det gjorde det, och med det även rynkorna.

Volift är en filler från Juvéderm.
Jag är så nöjd!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier