Ny idol enligt Babor: hudterapeuten som vågar

Det är ett relativt vågat budskap Babor kommer med när de lanserar sin nya och fjortonde serie Babor Pro: att hudterapeuten ska ta klivet ut i rampljuset och våga bli kundernas nya idol.

Tanken är inte ny. Idén med stjärnterapeuter är säkert 10 år gammal minst. Att terapeuten blir så bra på sitt yrke och åstadkommer så fina resultat att det inte är behandlingen eller märket som plötsligt står i centrum för och får ta emot applåderna för de fina resultaten utan terapeuten.

Jag, som recenserat behandlingar (och indirekt terapeuterna) i över 10 år, och själv började med spa för över 20 år sedan, är inte främmande för tanken. Även om den sätter en viss press på terapeuten – något som inte lär passa alla.

Individanpassade resultat

Att man som terapeut ska vara så kunnig om huden, hudvård och de produkter man använder i sitt arbete, att man klarar att skräddarsy den behandling som passar bäst för kundens behov, borde vara en självklarhet. Och precis som i andra yrken finns förstås dem som har extra fallenhet för sitt jobb och därmed presterar med extra fina resultat.

Lanseringen för utvalda delar av skönhetspressen skedde på restaurang Kasai i Stockholm. I taket satt en geisha på en gunga och strödde blomblad över oss gäster när vi kom och väl nere i restaurangdelen där presentationen skedde blev vi bjudna på fräscha (självklart alkoholfria) välsmakande drinkar.

Hela lokalen var svart liksom de nya produkterna som nästan smälte in mot den matta mörka bakgrunden. Här och där stod produkterna utställda att kika, fingra på och upptäcka. Under en mycket god lunch presenterades sedan företaget, konceptet och produkterna av Babors VD Ewa Goos och utbildningsansvarige Lisa Halldén.

Terapeuten – en ny rockstar

– Vi vill stötta hudterapeuterna med nyckeltalsmodeller och andra verktyg för att de ska bli mer affärsmässiga, sa Ewa Goos. Medan våra andra hudvårdsserier finns att köpa online kan man bara få tag i produkterna i Babor Pro hos en Babor-utbildad hudterapeut. Vi tänker på terapeuten som er nya rockstar; unik, artistisk och som ska ge er bestående resultat.

Ewa påminde också om att deras nya flagship store snart öppnar på Humlegårdsgatan, lanseringen är planerad till slutet av maj. Läs mer om butiken här.

– Vi vill att hudterapeuten ska bli er nya idol, fortsatte Lisa Halldén, som också nämnde att nu vill de boosta terapeutens självförtroende som kanske inte alltid varit så bra. På svartblänkande kort som låg utspridda på borden i lokalen stod fyra stärkande mantran:

  1. Total Expertis; ”Rock your skin” är för de som vågar visa vad de kan. Bli dina kunders idol!
  2. Boosta självkänslan. ”Rock your skin” uppmuntrar till att upptäcka, gilla och äga den man är.
  3. Stärk det personliga uttrycket. ”Rock your Skin” inspirerar till att uttrycka vem man är – med egna värderingar och med det som är viktigt för en själv.
  4. Våga utmaning. ”Rock your skin” är vår uppmuntran till att våga testa nya vägar och bryta gamla mönster – här sätter endast fantasin gränserna.

Orden kittlar, förvånar kanske – och provocerar. Serien är alltså inte till för sjåpiga orossjälar utan tuffa, modiga individualister. Avser man kunder eller terapeuter? Förmodligen båda. Och samtidigt som de är så effektiva att de inte får säljas hur som helst utan bara via en terapeut som kan vägleda användningen, uppmanar Babor till att bara låta fantasin sätta gränserna.

Från hy-öl till ampuller

I serien Dr Babor Pro är det första gången som produkterna innehåller kraftigare syror. Men självklart har Babor använt sin långa erfarenhet och djupa kunskap om hudvård för att hitta rätt balans.

Serien startade i Tyskland av kemisten Doktor Michael Babor 1956 då deras ”hy-öl” (oljebaserade hudrengöring, olja heter öl på tyska) snabbt blev en succé. Idag är de också kända för sina njutbara och effektiva serum i ampullform med en rad olika inriktningar.

Det har tagit två år att ta fram Dr Babor Pro, den nya hudvårdsserien som är skapad tillsammans med 100 hudterapeuter. Den består av 33 produkter, samtliga fria från tillsatt doft och syntetiska färgämnen. I centrum står syra och serum. Totalt används fem aha- och bha-syror och balansen mellan koncentration/pH ligger på 30 procent syra och ett pH på 2,7. Just förhållandet mellan koncentration/styrka på syran och pH är viktig för att det ska bli bra och vara säkert.

Hårfint mellan aktivitet och inflammation

– Skillnaden mellan aktivitet och inflammation kan vara hårfin, berättar Lisa Halldén. Ett snabbt resultat är inte alltid bäst. Det får inte vara för starkt och Babor sysslar inte med någon snabb ”peel & go”.

Tanken är att kunden själv förbereder huden hemma först med en mild syra. Man kan också börja med en svag syra hos terapeuten för att se hur huden reagerar. Resultat är något man eftersträvar på sikt och kunden följer upp med hemmavård för att få ett långsiktigt resultat.

Nu blir det spännande att se vilka salonger och spa som känner sig attraherade av uppmaningen att bli sina kunders idoler och att ta sig an det nya budskapet, rock your skin. Självklart kommer behandlingarna och produkterna i Dr Babor Pro-serien att finnas på Babors nya flagship store.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier