Mysig badstund med Bamses hudvårdsserie

Bamses hudvårdsserie

Igår var jag och yngste sonen ute på pulka-lek-och-pokemon-jakt i tre timmar! Det var en härlig dag, soligt och inte för kallt och under tiden samlade jag såklart en massa steg. Perfekt – nytta med nöje!

När vi kom in tyckte jag det passade bra med en spastund och bastubad så jag satte på bastun och Theo ville vara med. Vi fick en mysig stund i vårt hemmaspa där han badade och jag bastade plus att vi testade en rad olika produkter ur Bamses hudvårdsserie.

Bamses hudvårdsserie med produkter för barn är alla parfymfria och certifierade av Asthma Allergy Nordic. Eftersom mina barn båda har eksem från och till känns det extra bra att vårda dem med milda produkter, och att de dessutom är roliga med en liten berättelse på varje tub gjorde allt bara ännu bättre.

Mamma, läs om Nalle-Maja och Brum!

Så fort jag visade dem för Theo som precis fyllt 5 år var han med på noterna. Vi började med en varm skön dusch där han fick blöta håret och prova Nalle-Majas Schyssta Schampo och Lille-Skutts Bussiga Balsam.

Medan han duschade ville Theo att jag skulle berätta vad det stod bakpå tuberna. ”Läs mamma!” uppmanade han. 🙂 Och jag läste:

”Nalle-Maja är Bamse och Brummelisas dotter. Hon är snäll, modig, självständig och kan ibland vara lite rebellisk. Hon älskar sport och äventyr.”

Där stannade jag för Theo men fortsättningen på tuben lyder: ”Nalle-Majas schyssta schampo är en del av Bamses sortiment av barnprodukter som värnar extra mycket om att ditt barn ska få det allra bästa, med hänsyn till både ingredienser och vår miljö.”

Jag tog en pytteliten klick som genast gav bevis på att schampot är drygt. Det löddrade upp bra till ett härligt krämigt lödder och var lätt att skölja ur. Nästa steg blev Lille-Skutts Bussiga Balsam och samma här; jag tog en liten klick bara och fördelade i hans våta hår. Jag kände direkt att det hade en glatt känsla och tänkte att det här kommer göra susen.

Om Lille-Skutt står det såhär på tuben:

”Lille-skutt är brevbärare och bästa vän med Bamse och Skalman. Han tycker om att jobba i sitt morotsland och ingen kan skutta så fort som han.”  

Jag hjälpte till att skölja ur det, mest för att jag själv var nyfiken på känslan, annars klarar Theo det så bra själv. Håret blev superlent redan i vått tillstånd!

Bubbligt skumbad med lille Brum

Därefter fick jag honom att hoppa ner i badkaret som var fyllt av löddriga tvålbubblor från Brums Bubbliga Badskum. Visst kan jag tycka att en god doft alltid adderar till spakänslan men samtidigt är doftfritt bättre än fel doft, vilket verkligen kan vara hemskt.

Självklart skulle jag läsa igen, och såhär lyder texten bakpå tuben om Brum:

”Brum är son till Bamse och Brummelisa. Han är lika snäll som sina syskon men inte lika modig. Han är också den känsligaste av dem. Brum är mycket duktig på att teckna och måla och kan nog beskrivas som lite av en drömmare.”

Theo badade länge och väl, han verkligen njöt av badet, det varma sköna vattnet och de roliga bubblorna! Under tiden tog jag mig själv en dusch, hårtvätt och passade på att testa Lille-Skutt-balsamet. Jag hade inte så stora förhoppningar på vad det skulle göra med ett vuxet slitet hår, torrt efter täta hårfärgningar och varma platt- och locktänger, men så fel jag hade.

Även jag kände direkt att balsamet fick mitt hår att glida som silke genom fingrarna. Säkert fick jag extra bra effekt också för att jag satte med det i bastun en stund som en inpackning. Efteråt var håret lätt att reda ut så slutsatsen blir att detta balsam verkligen passar både barn som vuxna. (Nästa gång ska jag även testa schampot!)

Slutligen; Katten Jansons Härliga Hudlotion

Som avslutning, när jag duschat av tvålrester på Theo efter badet och själv tagit mig en slutlig dusch och sköljt ur balsamet, smorde jag in oss med Katten Jansons Härliga Hudlotion! Hans hud blir verkligen torr, särskilt på vintern då han får ilsket röda små eksemfläckar framförallt i armveck och på benen, så kräm behövs.

Så här läste jag om Katten Janson på tuben:

”Katten Janson bor tillsammans med Farmor uppe på Höga Berget. Han är en ovanlig liten katt som inte tycker om att jaga möss. Han hjälper ofta Farmor att köra ner dunderhonung till Bamse när han behöver.”

Krämen var ”rejäl” och med det menar jag att den både kändes rikt mättad och väl återfuktande samtidigt som den inte kladdade och gick in fint. Och viktigast: den sved inte. Puh! 🙂

Produkterna i Bamses hudvårdsserie är riktigt bra. Milda, dryga och gör sitt jobb med extra plus. Utan att låta som att jag överdriver, men Theos hår glänste verkligen när det hade torkat (men så använder vi inte balsam i vanliga fall heller så skillnaden blev förstås stor). Även mitt eget hår kändes mycket bra, mjukt och följsamt helt utan tillstymmelse till statisk elektricitet, så som det gärna blir på vintern när det är torrt i luften.

Vi hade en jättemysig spastund jag och Theo! Jag älskar att ordna sådana här barnvänliga badstunder. Man mår så gott ända in i själen efter bad och bastu, känner sig avslappnad och sover gott. Och jag älskar när barnen får njuta av vatten och värme tillsammans med bra produkter! Tack Bamse och hans vänner för att ni gjorde vår badstund ännu roligare!

Bamses hudvårdsserie säljs på apotek, alla produkter nämnda i detta inlägg kostar 89 kronor styck och de rejäla tuberna är på 200 ml. Det finns även duschtvål, balsamspray och våtservetter i samma parfymfria serie.  

ps. Här är ett annat Bamse-tips, även om det inte handlar om bad! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier