Mitt underbara sommaräventyr!

I soffan på Hotel Riviera Strand i Båstad, ett av sommarens alla sköna boenden! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Halloj! Nu är jag tillbaka efter ett par veckor på resande fot – ett fantastiskt härlig sommaräventyr! jag är kanske inte direkt utvilad haha men i alla fall inspirerad och redo att ta itu med allt vad sensommaren och hösten har att erbjuda. 😉

”Jag hjärta denna sommar” – så himla fina upplevelser som den bjudit på!

Ytterligare två vändor till Gotland har det blivit (första gången var i maj då jag bland annat besökte Selma City Spa Wisby), en med Birka och en på egen hand då jag och familjen tog bilen och reste över med Destination Gotlands nya miljövänligare färja M/S Visborg. Faktum är att – utan att jag egentligen strävat efter det – har vi inte flugit en enda gång i sommar. Och det gick ju det med.

Birkas bubbelpool bjuder på lite spakänsla, men så har de ju också sitt Panorama spa. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Bada har jag däremot gjort hela sommaren igenom! Mer än vanligt vill jag nog påstå, och det är jag glad för. Sol, regn, värme, kyla – ett bad piggar alltid upp livsandarna oavsett väder, inte minst om det sker till havs och utomhus!

Friska havsdopp, varma poolbad

När vi bodde på Visby Gustavsvik bokade vi den havsnära bastun när sommarvädret var som mest illvilligt, njöt av värme och utsikt och sprang sedan ut till badbryggan och det friska havsvattnet. Med betoning på friskt; jag tror det var 15 grader i havet!

Bastuhuset på anläggningen Visby Gustavsvik i kombo med bad från den långa bryggan gav oss en skön upplevelse.
Halvfinska som jag är har jag bastubadet i blodet!

Här gjorde vi också en härlig vandring längs havet och in i skogen som jag verkligen njöt av (om ni kommer ihåg hur jag fick en natur-revival redan förra sommaren, den behövde mättas i år också!). Det var Hälsans stig som gick precis förbi stugbyn Visby Gustavsvik och även om barnens sällskap gjorde att vi fick kapa den totala sträckan på 7 km så hann vi långt och fick se mycket ändå.

Hälsans Stig intill Visby Gustavsvik var fantastiskt fin! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Frisk havsluft och vacker natur – me like!

På Scandic Visby blev det mer njutning än spa, även om de faktiskt hade behandlingsmöjligheter i ett angränsande hus vid poolen. Men, man kan inte hinna allt, och vi satsade  framförallt på barnen på denna resa.

En svalkande glas i solen är inte heller dumt – det fick jag på Scandic Visby. 🙂 Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Sommarens coolaste utegym

Samma sak på Kokoloko, det nya Visby-hotellet som bara hade haft öppet en vecka när vi anlände! Superfräscht och läckert, här hade vi gärna stannat längre.

Nyöppnade Kokoloko var en fullträff!

Att den stora poolen var uppvärmd, att det fanns små angränsande hot tubs samt en bastu var uppskattade inslag. Deras utegym var riktigt snyggt, diskret och funktionellt! Självklart testade jag att träna där.

Hejja för sommaren och uppvärmda pooler! 😉
Vi diggar alla slags bad och pooler, här i en mindre och ännu varmare variant på Kokoloko. Foto: K. Scheiderbauer.
Det stilrena utegymmet på First Hotel Kokoloko. Foto: Isac Scheiderbauer.

Nästa stopp var Kneippbyn som ju är både en camping och barnens paradis med såväl sommarland som vattenland. Oj vad kul vi hade och gissa om det var fullt ös från morgon till kväll!

Känns husfärgerna igen? Jepp – jag sitter utanför Villa Villekulla! 😉

Kneippbyn hade en badlagun som jag tyvärr aldrig hann testa, där kunde man även vara med på gemensamma träningspass eller gå till dras sportcenter som hade både utomhusgym, volleyboll, tennisbanor, padeltennis med mera.

Vattenlandet och badlagunen på Kneippbyn var välbesökta dessa varma dagar. Foto: Heidi Rovén.

Vi prickade in bästa vädret

Efter en natt i finkan – ja, vi bodde på ett hotell i Västervik som var inhyst i ett tidigare fängelse – betade vi av en skön dagstur till Hasselö, en ö utanför Västervik. Här paddlade delar av familjen kanot och all gav sig ut och cyklade på den vackra ön. Vilken idyll vi fick uppleva med stopp i dikeskanten för att plocka hallon och annat mysigt.

Några sportiga aktiviteter hann vi också med. Här kanotpaddling på Hasselö.
Idyllisk sommarmiljö på Hasselö, utanför Västervik.

Ja, detta var bara några axplock av sommarens äventyr. Vi har verkligen haft upplevelsespäckade veckor! Totalt ”bytte vi säng” (boenden) 12 gånger! Vid gränsen mellan Halland och Skåne landade vi till slut och hade lite avkopplande sommarstugeliv. Och det fina vädret bara fortsatte! 🙂

Magiska stunder som dessa blev det faktiskt flera av denna sommar! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Längs Laholmsbukten fick jag uppleva flera underbara kvällsbad i solnedgång, skogspromenader, joggingturer, underbara middagar – och spabesök. Dessa tänkte jag berätta mer ingående om i kommande inlägg.

Hoppas ni också haft (och fortfarande har!) en härlig sommar! Berätta gärna i en kommentar vad ni gjort. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier