Lyxig behandling med caviar på Cinderella Spa

Heidi från Spabanken på Cinderella Spa
Jag på plats på Cinderella Spa för en Caviar-behandling. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det finns spa och så finns det spa. Och det finns terapeuter och terapeuter. Liksom olika slags bemötande. Jag har en radar för det konstlade och en allergi mot det uppstyltade. Och mitt hjärta klappar för det enkla, raka och ärliga!

En av de första gångerna jag klev in på Viking Lines fartyg Cinderella och deras spa möttes jag av ett uppriktigt ”wow, men det är ju du som skriver på Spabanken, jag är ett fan!”. Jag smalt förstås. Det var inget inövat, det kom spontant, och hur glad blir man inte av att träffa någon som 1, faktiskt läser det man skriver och 2, verkar ha behållning av det.

Att verka utan att synas

Tro nu inte att jag är en diva som måste bli uppvaktad varhelst jag sätter min fot. Nej, faktum är att det är rätt skönt när terapeuten INTE känner till någonting, det blir ju de bästa förutsättningarna för att uppleva. Jag drar alltid på munnen när jag får frågan ”har du fått massage förut?”…

Ibland får jag veta – öppet, i efterhand eller på omvägar – att jag sätter känslor i rörelse och gör landets spaterapeuter nervösa när jag kommer. Det är ju förstås inte min avsikt. Men till skillnad från alla trams-bloggar som höjer allt till skyarna oavsett kvalitet, är jag faktiskt ute efter att vara någon slags konsumentguide på spaområdet, liksom att jag missionerar för förbättringar – för alla.

Bättre spaupplevelse, nöjdare kunder – vilket i långa loppet ger mer välmående och business åt alla. För vem vill komma tillbaka till ett spa som inte var bra? Så – ärlighet varar längst som bekant och min uppfattning är att jag gör mest nytta genom att vara just det: ärlig.

Lyxbehandling med caviar

Heidi och Pia
Jag och Pia Lindholm, spachef på Cinderella.

I alla fall. Tillbaka till Cinderella spa! Även denna gång fick jag samma varma bemötande, plus en stor kram från en av spacheferna Pia Lindholm, ett riktigt branschproffs med stor kunskap! Vi hade inte sett på flera år men jag kände mig genast avslappnad och trygg i hennes vana händer.

På schemat den dagen – jag gjorde en kryssning med lyx som tema som ni kommer kunna läsa mer om framöver på en av mina andra sajter, www.seafun.se – stod en ansiktsbehandling med Kerstin Florians Caviar-serie.

De flesta av Caviar-produkterna innehåller extrakt av sevruga caviar (odlad störkaviar) vars protein liknar vårt eget. Andra viktiga ingredienser är ekologiskt grönt te och A-vitamin.

Caviar-behandlingen för ansiktet hör till Cinderellas lyxigaste, inte bara för innehållet utan också för att det är en rik och koncentrerad behandling med många steg och produkter som hela vägen ger ren njutning. Den har mer fokus på att lugna än att aktivera, den verkar anti-age men kan också göras av någon runt 30 år, allt beror enligt Pia på vilken hudtyp och hudstatus personen har.

Lugn, lyster och fukt

Steg ett var (som i alla Kerstin Florian-behandlingar) en lätt massage av tinningarna samt lugn djupandning av Calm Mind, en olja med lavendel, pepparmint och kajeput. Därefter rengjordes huden med en vårdande produkt som också har mjölksyra i sig och både ger fukt och lyster. För att få bort döda hudceller och göra huden fräsch använde Pia en enzympeeling med havremjöl och ananas samt ånga. Jag föredrar enzympeelingar framför de mekaniska som jag tycker river i huden, så det kändes mycket bra.

calm mind från kerstin florian
Först gäller det att komma ner i varv och släppa allt från vardagen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det som sedan följde var bara som en megalyxig åkfärd i en långsam, mjuk berg och dalbana som mest kändes som att det gick upp… 😉 Huden fick upplyftande serum med fräken och humle samtidigt som akupressurpunkterna stimulerades för dränering (jag fick även med mig en ”karta” över var dessa punkter sitter så att jag ska kunna fortsätta att göra programmet själv hemma).

ansiktsmask appliceras med pensel
Enzympeelingen med havremjöl och ananas penslades ut på huden. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Momentet ansiktsmassage med pelargon- och citronmeliss-olja var ljuvlig! Och även den följande ansiktsmasken; först la Pia en Q10-ampull och över det en KF-mask som kallas ”matrix sheet” av frystorkade alger som ska ha en utjämnande och lugnande effekt på huden. Halsen fick en algmask.

Rosenvatten och varm vård

Under hela behandlingen användes också spray med rosenvatten (en doft många uppskattar först lite senare i livet, den från Kerstin Florian är underbar) liksom varma handdukar som Pia sakta, sakta la över dekolletage och torkade av ansiktet med efter de olika stegen. Ytterligare ett njutbart moment, som dessutom blev en skön kontrast till det varma, var massage med kylda så kallade ”beauty globes”. Lite för kort dock kunde jag tycka. Det var ju så skönt!

varm handduk i ansiktet
Värme, kyla, olika sensationer – är en stor del av en bra spabehandling. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Slutligen fick jag en odyssé av fina fuktgivande produkter som boostade huden; ögoncreme, serum och dagkräm. (Jag insåg där och då att jag kommit av mig med fukt i min dagliga rutin, något jag genast måste se över!).

Det var med en känsla av tacksamhet, både för stunden och det fina utförandet, som jag lämnade Pia och Cinderella Spa för denna gång. Eftersom jag inte hann stanna och njuta bland bastur och bad längtade jag tillbaka samma sekund som jag gick, haha, så jag hoppas jag får tillfälle att gästa dem snart igen.

Det finns många blogginlägg att läsa för dig som är nyfiken på att veta mer om Cinderella spa! Ett av dem handlar om behandlingen Samezen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier