Kiviks Hotells Spa samt Pevonia facial

_MG_4199_1
Grått, blänkande metall, rör i taket…hm, är detta ett spa? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

När jag först kom ner till spaavdelningen på Kiviks Hotell var det lite av en chock ska jag erkänna. Jag hade inte förväntat mig vare sig något stort eller märkvärdigt i och för sig (faktum är att de hade två jacuzzi, en torrbastu och en ångbastu mer än förväntat), men åtminstone något lite ljusare.

_MG_4215_1
Här skulle i alla fall inte jag skulle vilja bada.

Miljön fick mig att associera till…ja förlåt men en ubåt är det närmaste jag kan komma på. En varm ubåt, det var smällhett. Jag förstår att de har förlagt spat i källaren (för vad ska de annars ha där?) men det är i ärlighetens namn inte den charmigaste miljön.

Det finns en sidobyggnad på hotellområdet som ser jättefin ut, jag tror den används för sviterna. DEN tycker jag att de skulle ha använt, i alla fall till behandlingsrummen 😀 men visst, vad skulle de då ha använt källaren till…?

_MG_4254_1
Tänk en mysig spalänga med trädgårds- och havsvy i huset till vänster i bild! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

I alla fall, vad man kan ändra synen på saker och ting med rätt mänskligt bemötande och innehåll. Jag förstår att såväl ortsbor som stammisar och andra bokar in sig igen och igen till Åsas behandlingar, hon är urduktig!

Det jag fick prova på morgonen innan vi lämnade Kiviks Hotell var en ansiktsbehandling med produkter från deras nya spamärke Pevonia.

_MG_4221_1
Spachef Åsa Hermansson penslar på en ansiktsmask från Pevonia på mig. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Rengöringen utfördes i två steg, dels med Facial Cleanser, dels med Phyto-Gel Cleanser. Efter avslutande uppfräschning med ansiktsvattnet Facial Lotion var det dags för en enzympeeling (min favvo!).

_MG_4207_1
Vilstolar och lavendeldofter!

Peelingkrämen Enzymo Spherides masserades ut över huden och fick verka innan den togs bort, Åsa masserade (underbart skönt!) med ansiktskrämen Soothing Sensitive Skin Cream innan hon övergick till att lägga Balancing Combination Skin Mask (se bild).

Som avslutning fick jag ögongelén ”C” Evolutive Eye Gel samt den spännande läpp-produkten LipRenew Plump & De-Age Treatment. Ansiktet fick extra fukt innan jag gick med Aromatherapy Face Oil.

Som tidigare nämnts doftar Pevonias produkter rätt så kraftigt. Antingen gillar man det eller inte. Jag kan med det om effekten är bra och även om en enstaka behandling egentligen är för kort för att kunna ge ett bredare omdöme så nog kändes det mycket bra i alla fall.

Eftersom huden peelats var det med viss försiktighet jag efteråt gick ut i den starka sommarsolen igen, men en kort promenad unnade vi oss i alla fall i söta Kivik innan vi återvände till semesterstugan igen.

_MG_4344_1
Mysiga Kivik! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier