Firar kylan (och att bastusäsongen är här)!

Brrrr! Nu har kylan verkligen slagit till ordentligt. Det betyder att bastusäsongen är här! Eller – den är den i och för sig alltid för oss bastufreaks – men det klart att det känns mer naturligt nu att gå in i bastun än i juli. 😉

Jag är inte mycket för snö och kyla. Därför är allt jag kan tänka på just nu att resa bort till något varmt ställe, å andra sidan behöver jag stanna hemma och skriva för fullt fortfarande – lagren med upplevelser att berätta om tycks aldrig sina!

Då är räddning verkligen vår härliga bastu! Detta är kanske vintern då vi slår på den alltmer frekvent och förädlar konsten på alla möjliga sätt. 🙂

Uppsjö bastuprodukter

Det finns en uppsjö bastuprodukter därute från särskilda skrubbar (hm, blir det inte kladdigt på de känsliga trälavarna tänker jag?) och hårmasker som verkar extra intensivt i värme till aromaoljor som ska droppas i vattnet man slänger på stenarna. Just det senare är något jag själv gärna använder då jag tycker det förhöjer upplevelsen med flera steg.

Gränsen går nog vid björkris, det är kul och annorlunda på spa, men att flaxa runt med ris hemma…nja, blir nog mycket att städa efteråt tänker jag. 😉 Har du något bastuknep eller något sätt du gärna bastar på? Dela gärna med dig i en kommentar i så fall.

Fira att bastusäsongen är här

Nu bor inte jag så att jag kan springa ut naken utomhus mellan varven men när jag var liten rullade vi oss i snön i trädgården och sprang sedan in i bastuvärmen igen! Garanterat uppfriskande! Är du på spa kan du istället doppa dig i en kalldipp-pool som jag kallar dem, ni vet de där smala, djupa med stege som man kliver ner i för att doppa hela kroppen i 10-gradigt vatten och sedan snabbt går upp ur igen. hemma kan man ta en kall ”avrivare” i duschen!

Riktigt skönt är det också att vara ute och sporta i någon timme och sätta på bastun innan man går ut så är den varm och go när man kommer in igen. En fräsch dusch och lång bastusittning på det, sedan mår man som en prins eller prinsessa resten av dagen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier