Hålla sig frisk och fräsch – ett heltidsjobb!

La precis upp en instastory med texten att jag har galet sug efter lite omvårdnad trots att det känns som att allt jag gör är att ta behandlingar just nu. Dock är det inte alltid den sortens behandlingar man kanske njuter av…

Jag sa till min man här igår att jag hinner inte jobba, jag har fullt upp med att springa på alla behandlingar! Jag vet inte om allt klumpat ihop sig eller om det är såhär livet ser ut om man vill hålla hälsofanan (och fräschheten) på topp?? Det verkar vara ett heltidsjobb bara att sköta om sig själv.

Först var det frissan, jag behövde verkligen klippa och byta hårfärg från solblekt med utväxt till lite mörkare. Jag hade spanat in mig på en alldeles viss nyans som jag ville ha…lite roséguldsbrunt eller bronsaktigt brunt kanske…hm, svårt att förklara, men frissan gjorde ett bra jobb och vi kom nära i alla fall. Vi får jobba vidare nästa gång. 🙂

Läkarbesök och tester – ett heltidsjobb

Sedan tog jag ju tag i mina bryn som börjat byta färg och var blekta de med. Nytt pigment och refill på dem med. Det är inte färdigläkt än så det är en av alla pågående processer just nu! Ser i alla fall hoppfullt ut, jag tror jag kommer bli riktigt nöjd. Man bedömer slutresultatet först efter 3-4 veckor.

Så var det också dags för tandläkaren dit jag var i tisdags. Inga hål tack och lov men en fyllning behövde bytas ut och det är väl nästan lika illa? Amalgam ska borras bort och komposit ska i.

Usch usch men det blir vitt och fint samt ingen risk att det spricker (amalgam kan ju expandera med åren) så det kändes ändå nödvändigt. (Fick ett annat otäckt besked också men det orkar jag inte ens tänka på nu så vi tar det längre fram…)

Mammografin har jag också nyligen betat av, inget man ser fram emot direkt men så bra att det erbjuds och självklart går jag dit. Så, check på den, nu slipper jag det på ett tag! Och självklart kommer inga sådana här saker ensamma utan idag var jag och tog cellprov för livmoderhalscancer också.

Inga dödsbesked än i alla fall

Dessutom har jag bestämt mig för att bleka tänderna igen och byta skal på två fasader på tänder som gick av i ungdomen, och eftersom jag inte har porslin så gulnar även de med åren. För att spara in lite på priset letade jag upp min skena från förra gången jag blekte tänderna med denna metod och återanvänder den. Varje dag i 45 minuter, blä jag tycker det är jättejobbigt,  men jag vill ju får resultatet så det är bara att bita ihop – bokstavligen! 😉

Ja suck som ni förstår det är mycket nu!!!! Och då har jag inte ens tagit tag i hullet eller pigmentfläckarna eller rynkorna, hahaha! Tur att jag inte har lösfransar (som måste fyllas på var tredje vecka har jag förstått) eller lösnaglar också, då hade min tillvaro spruckit totalt… 🙂

Man får ju bara skratta åt ”eländet” och vara glad att inga dödsbesked dykt upp än i alla fall. Men att hålla sig på topp verkar vara ett heltidsjobb minst sagt, jag hoppas verkligen att jag kan få lite andrum snart och ägna mig åt trevligare behandlingar än denna typ!

Som en massage, ansiktsbehandling eller spabesök till exempel, vem skulle inte vilja mysa i någon vacker bastu/pool/lounge nu när hösten har börjat spraka med sitt färgspel i varje trädkrona? Jag vet att jag är väldigt sugen i alla fall…!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier