Hela familjen i spasviten på Åkerblads!

img_0142_1

Under sommarens rundresa i Dalarna besökte vi två spahotell; Åkerblads Hotell & Gästgiveri samt Dalecarlia – båda i mysiga Tällberg. Ni som följer mig på instagram eller twitter har redan sett lite där hur bra vi hade det men nu tänkte jag även berätta om det här på bloggen!

Första gången jag besökte Åkerblads var en vinter för flera år sedan. Det var december och så idylliskt att hälften hade varit nog. Jag hade besökt Tomteland med en väninna och vi kom in i receptionen en sen eftermiddag, trötta och med ännu tröttare barn. Vi fick superfin service och förståelse och rummen var gudomliga.

img_0275_1

Samma värme mötte mig denna gång. Rosanna Åkerblad, hotellchef och dotter i nuvarande ägarfamiljen, tog emot med ett leende och efter en fantastiskt välsmakande och generös lunchbuffé rörde vi oss mot spadomänerna som jag så väl kom ihåg från mitt förra besök.

Rosanna gjorde verkligen intryck på mig. Lite prinsesslik air omkring sig, trevlig som få, glad och varm personlighet samt en klädsam ödmjukhet trots att de minst sagt kan slå sig för bröstet med sitt fina hotell som är näst äldsta familjeföretaget i VÄRLDEN (de har anor bak till 1400-talet och bara ett företag i Japan lär vara äldre)!

akerblads-skonhetsloftet

Den förra gången fick jag rundvisning av lokalerna, bada och basta och pröva en behandling. De hade då nyligen anlitat arkitekten Per Öberg (känd i spasammanhang och inblandad i flera lyckade spabyggen) för att bygga om sina omklädningsrum med bastu samt behandlingsdelarna med en stor spasvit. Resultatet var mer än lyckat. Modernt och fräscht utan att vända ryggen åt natur, dalatradition eller det lokala som vackra textilmönster.

img_0249_1

Pooldelen är fortfarande inte renoverad men mysig ändå. Och vi fick ändå bada lyxigt; Rosanna bjöd in oss att nyttja spasviten så länge vi ville!

img_0135_1

Och inte nog med att de hade dukat upp frukt, choklad, nypressade juicer och ett spakit från Maria Åkerberg åt oss, de hade också varit omtänksamma nog att tänka på lille Theodor som fick en ekologisk babysmoothie från Ella’s Kitchen (den vita, han älskade den och slukade allt vilket var första gången vid denna tidpunkt!).

Sedan gav vi oss hän! Det blev förstås inte exakt samma upplevelse som det kanske hade blivit om det bara hade varit jag och mannen men att kunna njuta hela familjen och se sina barn göra detsamma ger en annan dimension på det hela.

img_0208_1

Hur vått det blir när barn har vatten i närheten är helt otroligt och Maria Åkerbergs produkter blev snart båtar i bubbelpoolen (så nu vet du Maria att dina produkter är bra för fler saker än huden, hihi…!).

Jag fick se till att roffa åt mig just den jag behövde innan den hade ”seglat iväg” till andra sidan poolkanten där jag inte nådde den 😀 .

Här måste jag flika in ett par ord om dem; alla var bra men Papaya Peeling var helt fenomenal! Jag hade verkligen inte förväntat mig ett sådant bra resultat, den gjorde verkligen sitt jobb och stor skillnad. Full pott i betyg och en ny favorit helt klart!

img_0127_1

Spasviten på Åkerblads har dusch, wc, soffa med fönster ut över gräsmattan utanför samt de fina röda stugorna som hör till gården, en stor bubbelpool med kobra som ger ett ”fall” när man sätter på den, samt en inglasad bastu som ger en öppen och fin känsla. Design och inredning är jättefin och åker ni hit rekommenderar jag verkligen att hyra den, särskilt med produkter som man kan göra en hel kur med härinne.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier