Hälsotips från Jewel of the Seas – så kan du kryssa fräscht!

Morgon och dagtid när fartyget ligger vid kaj är poolen nästintill tom, på eftermiddagarna om solen skiner kan det dock se ut såhär.

Många tror att en kryssning bara är matfrossa och trängsel. Inte alls. Jag vill visa hur och att man kan kryssa fräscht! Här kommer mina hälsotips från Royal Caribbeans Jewel of the Seas som utlovat, jag kryssade ju med detta fartyg över sportlovet. Här kommer de nu, även om det lär dröja ett tag innan man kan bege sig ut till havs igen tyvärr. Hur länge får vi se men just nu ser läget inte vidare ljust ut, jag skrev idag ett inlägg vars titel började med ”Fredag den 13:e” vilket det ju är.

I alla fall. Jag tänkte ta en hjärnpaus från allt tungt som sker nu (vi har haft annat mörkt här på agendan också…) och drömma mig tillbaka lite till vår senaste fina kryssning, vill ni hänga med? Bra! 🙂

Hytten; fin, sval och härlig.

Njut av fina pooler och bad

Något ni inte ska missa är att det utöver de fina utomhuspoolerna också på många fartyg finns inomhuspooler som kallas Solarium. Det har inget alls med vanliga solarium att göra utan kallas så, på grund av det glastak som ofta täcker dem (tror jag). Dagsljus sipprar in och i vissa fall kan de även dra av taket.

Den exotiska inomhuspoolen; som om man blivit förd direkt till ett spa i Asien!

På Jewel of the Seas är denna pool enbart för vuxna också så atmosfären är lugn och ingen gör bomben direkt. 😉 När jag gick dit en morgon före frukost var det dessutom kolugnt och inte en människa var där, jag hade hela avdelningen för mig själv. Kvällstid blir ljuset helt magiskt och tonade mot rosalila…många par mös då i den varma bubbelpoolen eller simmade, kanske hade de sen middag eller skippade den.

Läcker mat

Maten, ja ojojoj maten! Ombord finns ett brett utbud av läcker mat men inte dygnet runt som förr om åren då det gick att pipa in på buffén efter middag och ta natt-dessert nr 2 (gör inga underverk för figuren kan jag avslöja).

Vad gör man om man får sådan här godbitar sänt till hytten? Tar en, ställer resten i kylen och glömmer bort dem. 😉

För den med dålig karaktär är detta alltså bra, och det finns fortfarande en massa härligt att njuta av alla vakna timmar som samtidigt är smalt (eller vegetariskt eller laktosfritt eller vad det nu är man är inriktad på).

Kyckling med finhackad mango och ananas över – så fräscht!
Jag får aldrig nog av skaldjur…

Ceviche med goda smaker, fisk med selleripurée, läckra förrätts-sallader av olika slag…för att inte tala om hummern vi fick en kväll! Av bästa kvalitet dessutom.

Ser inte mycket ut kanske men denna sallad var jättegod; underst ligger ugnsbakad persiljerot som är så gott.
Bacon och ägg-sallad, en klassiker.
Räkceviche med favoritkryddan koriander, behöver jag säga mer…? Perfekt mat när man vill kryssa fräscht!

Aktiviteter

Röra på sig bör man annars…mår man dåligt! Själv ser jag det som ren lyx att ha ett fullt utrustat gym ombord dessutom med tillgång till handdukar, våtservetter, vatten etc samt en löpbana precis utanför på däck i sol och värme om man föredrar det framför den svala inomhustemperaturen.

Gymmet var välutrustat och hade havsutsikt!

Jag varvade; styrketräningssessioner inne med löprundor ute. Ofta före frukost, ibland senare på eftermiddagen före kvällsduschen. Gymmet var riktigt välutrustat med allt från fria vikter, maskiner, mattor och pilatesbollar till kettlebells och personliga tränare och instruktörer som höll klasser man kunde vara med på – vissa fria andra inte.

Ett par snäpp bättre än någon skum källarlokal!
En löprunda på däck i 25-gradig kvällssol när det regnar snöslask hemma passar mig perfekt. 😉

Ville man köra den mer lekfulla metoden har Jewel of the Seas både en snäll liten vattenrustchkana intill barnens Adventure beach (testades flitigt kan jag intyga) samt bollplan och minigolf (inte så värst ansträngande i och för sig, förutom den gången då jag själv försökte sära på två småkillar som blivit osams om bollen och försökte ha ihjäl varandra mitt på banan. Puh!😂).

En snäll kana för lillkillen (och mamma) – perfekt!

Bäst i detta segment (ansträngningskvot) var nog ändå klätterväggen. Bara 10 meter hög men väl så utmanande för den som är otränad på just klättring (jag vet tekniken men det var typ 10 år sedan sist). Väl uppe var 10 meter inte heller så ”bara” (särskilt inte som man känner sig ganska nära havet) men jämfört med systerfartygen i Oasis-klassen som har dubbelt så höga klätterväggar är det väl det. 😉

Lagd åt fotboll eller basket – inga problem.
Isac, vår äldste son, var grym på klätterväggen! Jag är glad att jag tog mig upp en gång i alla fall!
Arghhh…det SKA gåååå!!!!

Spa

Spat ombord är litet men fint. Jag tror de har haft en så kallad thermal suite (om jag går på vad jag själv skrev vid ett tidigare fartygsbesök för en massa år sedan) men idag är det framförallt behandlingar man erbjuder, från avslappnande massager och ansiktsbehandlingar till mer avancerade estetiska behandlingar som thermage och fillers.

Var inte rädd för att göra ett besök, personalen står gärna till tjänst (och i omklädningsrummen finns bastur att njuta av!).

Spat är placerat intill Solarium-området vilket jag tycker passar bra, stämningarna hör ihop. Här råder stillhet och ro och hit går man när man vill koppla av. Ett knep inte många vet om är också att man helt utan kostnad kan smita in i spaets omklädningsrum och nyttja deras bastur.

Frisörsalong finns också…
…liksom möjlighet att göra ”mani & pedi”.

Detta knep är en klar fördel på äldre fartyg som inte har stora spaavdelningar med pool och massor av olika bastualternativ. Medan de nyare fartygen tar betalt för dessa thermal areas (man köper ofta dagspass) så kan man alltså på fartyg som Jewel bara trippa in och ta en skön torrbastu eller sittning i ångvarianten.

Såhär ser ett behandlingsrum ut. Ett av märkena ombord är Elemis.

Jag smet hit en kväll. Det hade varit lite blåsigt ute på däck och vi hade stannat ute sent utan extra tröja så jag hade blivit lite ruggig. Först tog jag en dusch, sedan satte jag mig i den varma bubbelpoolen, slöt ögonen och bara kände hur min kropp värmdes upp…ahhh, såååå skönt! När jag tyckte att det räckte gick jag upp, svepte en handduk om mig och gick in till damernas omklädningsrum. Det var helt tomt så jag fick duschar och bastur helt för mig själv!

Jag längtar tillbaks när jag ser den här bilden…min duktige son Isac (9 år!) tog den. *stolt*

Även om jag såklart hade önskat att jag hade bokat en spabehandling också blev det inte så nu denna gång. Desto gladare är jag för den där bastustunden! Bastu är verkligen ett så enkelt sätt att må bra och välmåendet sitter i länge.

Kryssningar – mina favoritresor

Något annat som ger mig välmående är saker som tid med familjen, att blicka ut över en stilla horisont (otroligt avkopplande för hjärnan) och att bara känna friheten av en tillvaro till havs. Det är något med det här att vara bortkopplad från allting…om så bara för en vecka kan allt annat få vila. Det finns där när jag kommer tillbaka men just där och då – jag kan släppa allt och bara få vara. Leka. Ha kul. Låtsat att inga bekymmer i hela världen finns. Jag älskar det!

På egna balkongen i kvällssolen, min favoritplats!

Så nu när ni läst detta, vad säger ni? Skulle ni vilja hänga med på en kryssning när allt detta Corona-trams lagt sig? Spabanken drar till havs…en kryssning med träning, behandlingar, hälsoföreläsningar och sköna stunder i solen! Lämna en kommentar här under om det finns intresse!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier