Första tecknen på hur spavärlden påverkas av Corona

Corona. Spanska för krona. Men just nu känns termen inte särskilt kunglig på något sätt. Jag har i flera dagar skrivit om hur viruset orsakat kaos inom kryssningsvärlden, vilket finns publicerat på min andra sajt Seafun.se och orkar faktiskt inte skriva liknande nyhetstexter eller krönikor om denna smitta från ett annat perspektiv just nu. Helt ärligt är jag rätt så slut av att tänka på, oroa mig och försöka förstå vidden av hur vi alla påverkas på ett eller annat sätt av coronasmittan!

För just detta med att vi alla påverkas på ett eller annat sätt har börjat sjunka in djupt. Corona gör ringar i vatten vi inte ens tänkte på, och kommer fortsätta att göra. Spaanläggningar har börjat påverkas till exempel. På Sturebadet tar de tempen på alla som besöker dem. Hotel Tylösand varslar en tredjedel av sina anställda. Yasuragi låter meddela att bokningar som görs i perioden 15 mars till 14 april och är förskottsbetalade kan bokas om utan av- och ombokningsskydd. Och detta lär bara vara början.

Vem vill åka på spa i coronatider?

Scandic har sagt upp hälften av all sin personal, Stordalen har varslat var åttonde anställd. Om folk reser mindre (vi uppmanas ju att både jobba hemifrån och att inte ens träffas i onödan) står ju hotellen tomma och många av landets bästa spaanläggningar finns just på hotellen. Plus, vem vill basta, bada i pooler med andra och ta en spabehandling (med allt vad det innebär som att man är nära någon annan, okänd, instängd i ett rum) med pågående smittspridning?

Några personliga exempel är dels att visningen av VANA spa, Elite Palace Hotels nya spa, som jag var inbjuden till – blev inställt. Ett annat är min bok, min nya spabok. Den är tryckklar och jag har som ni nog kan förstå glatt mig något enormt för detta. Ikväll tryckte jag på paus. Det känns otroligt sorgligt men det är bara att inse; vem vill köpa en spabok just nu om det inte ens finns på världskartan att röra sig utanför hemmets väggar? Det betyder förstås inte att den inte ska få se dagens ljus en dag. Snart hoppas jag, men just nu är inte rätt tidpunkt. Väldigt tråkigt men det finns många som drabbas mycket värre och som sagt, jag tryckte på paus-knappen i tid. Värre om jag hade tryckt den och den bara legat på ett lager och kostat (ännu mer) pengar.

Hur tänker du kring corona och resande, spa och smittrisk just nu? Hur har just ditt liv påverkats? Berätta i en kommentar här nedan, jag vill ärligt veta!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier