Finnes: frusen och sliten skribent. Sökes: varm famn med hälsointresse.

Här står jag vid Cinque Terre och bär på bebis i magen…ännu, två år efter, är jag tyvärr inte i form. Kanske en ny hälsokryssning kan lösa det? 🙂

Visst, rubriken är en kontaktannons, en flirt, en invit. Men det är inte en man jag söker (jag har redan en som jag tänkt behålla) utan en resa! Av någon konstig anledning har den här hösten och vintern varit otroligt fattig på resor till varmare breddgrader, något som jag vanligtvis brukar vara mer än lovligt bortskämd med.

Avsaknaden av sol och värme börjar kännas. Det sägs ju att vissa av oss påverkas av bristen på dagsljus, något jag absolut tror på. Så passande då att resa är ett stort intresse 🙂 som jag gärna kombinerar med mitt spa- och hälsointresse. Ofta kan resmålen ligga på land men ni som känner mig vet att jag är väldigt svag för detta med kryssningar! Expressen har faktiskt publicerat en film där jag syns njuta av just spa på en kryssning i Medelhavet.

Kryssningsdrömmar

En kryssning för mig är den ideala resan. Som en lyxig form av all inclusive-resa fast hotellet byter vy och destination varje dag. Jag transporteras medan jag äter gott och ser en show eller sover och när jag kommer hem känns det inte som om jag fått bara en semester, utan nästan som om jag varit iväg på flera.

Att träna på en kryssning är lätt, jogga på däck, träna på gym eller var med på ett pass. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Stämningen ombord ger mig energi, det händer alltid något kul, och medpassagerarna är mestadels glada och vänliga (alla har ju slagit på ”vacation-mood”!). Dessutom finns såväl gym som spa, olika träningspass att vara med på och nyttig mat inom räckhåll vilket gör det som bäddat för en semester i hälsans tecken.

Tre år sedan körde jag hårt med egen PT på en kryssning – det gav grymma resultat! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Just nu finns det en kryssning jag drömmer lite extra om; en tidig Medelhavskryssning i vår med MSC Cruises-fartyget MSC Meraviglia – det vore nåt! Dels är jag väldigt svag för att testa alla nya fartyg; här finns ju det senaste, nyaste och mest moderna plus att det faktum att det är nybyggt och fräscht förstås alltid är ett plus i sig.

Hälso- och spapaket till havs

MSC Meraviglia har highlights som att fartyget har världens längsta LED-skärm till havs (de använder den som tak i inomhuspromenaden där man tack vare det kan ändra utseende och atmosfär precis som man vill) samt en specialbyggd showlounge för Cirque du Soleil (ni vet den världsberömda akrobatgruppen). Här kan man också räkna in ett spatiöst och flott designat poolområde med cirka 10 kvm utrymme per gäst, tro mig det är mycket ute till havs…

Pax för den där solstolen i mitten! (Atmosphere Pool, MSC Meraviglia. Pressbild.)

Om vi återknyter till spa är MSC Cruises spakoncept Aurea Spa både mindre dyrt än hos andra rederier plus att de är mindre ”pushiga” i sin försäljning vilket jag uppskattar. Den som verkligen vill gå all in kan boka antingen ett paket som heter Aura Experience eller Wellness Experience (det senare i samarbete med Technogym).

Båda är något extra med spa-paket och välkomstcocktail, valfri massage, fri tillgång till bastuavdelningen, wellness-konsultation, finare hytt på övre däck, valfria middagstider, prioriterad ombordstigning, rumsdoft som gåva, aktiviteter och rabatter (allt detta och mer ingår i Aurea Experience).

Salt Relax i MSC Aurea Spa på MSC Meraviglia. Pressbild.

I Wellness-paketet ingår dessutom hälsoundersökning med läkare, personligt anpassat wellness-program med ett träningspass per dag, särskilda wellness-utflykter på land, kroppsanalys, gratis vatten samt en sportdryck per dag, tvätt av träningskläder och mycket annat.

Hitta rätt kryssning med nya bokningssajten

Jag blir supersugen på att köra en ny hälsokryssning när jag läser allt detta! Faktum är att eftersom jag precis fått nys om en ny bokningssajt; kryssningar.se, där de tagit fram en särskild sökmotor för kryssningar så var jag bara tvungen att testa att söka på en kryssning med MSC Meraviglia.

Sajten är väldigt användarvänlig och lätt att förstå. Man börjar med att klicka i hav, datum, rederi och resans längd (eller bara de parametrar av dessa som man vill styra). I nästa steg kan man laborera bland urvalet med pris, antal dagar, rederi, avresehamn och fartyg.

Det är logiskt – ibland vet man vilket fartyg man vill kryssa med och ibland vet man bara att man vill kryssa i ett visst hav, inget mer. Priset man får fram är per person räknat på en hytt för två personer och eftersom man ser flera alternativ på samma gång är det bara att välja det som passar bäst.

När man valt kryssning och avgångsdatum är det bara att fylla i personuppgifter och välja middagssittning. Det var faktiskt nära att jag tryckte på sista knappen ”Boka och betala” utan att ha kollat med familjen, så sugen blev jag! 😀

Vi får se vad 2018 och vårvintern här närmast har att erbjuda – nu ligger i alla fall min ”kontaktannons” ute, eller hur? 😉

***** I samarbete med Blue Ocean Travel Group *****

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier