Horizontal Shower på Hooks herrgård

Dornbracht_ATT_HorizontalShower
Pressbild från Dornbracht, det företag som tillverkar Horizontal shower.

Det absolut viktigaste för mig under mitt dygn på Hook var nog faktiskt (förutom att se själva spat) att testa den så kallade horisontalduschen. Med lite fix och trix lyckades jag boka in mig på en fullängdsbehandling med just denna, dessutom i en av de två, stora VIP-sviterna.

De som hjälpt Hooks herrgård med spakonceptet är KFI Spa Management, alltså Kerstin Florians duktiga Sverige-team. Det var också dem som sammanförde Hooks herrgård med Dornbracht som är det företag som har horizontal shower. Nu är Hooks herrgård de enda i Norden som har den och säkert kommer det att dra till sig en hel del uppmärksamhet, att de är först och alltså – än så länge i alla fall – också de enda här i norr.

Jag vet inte detaljerna och kan inte uttala mig om vem som kan ta åt sig äran för vilka detaljer på Hooks herrgårds spa, men jag hörde hur glada de var på KFI över att Hooks ”gått hela vägen” så att säga och inte snålat. Ja det var väl alla… alla rekommenderade lösningar var genomförda, alla ytor och storlekar på allt från behandlingsrum till pooler och så vidare…allt är gjort. Och det känns när man är där.

Under rundvisningen fanns såväl terapeuter som behandlingsmodeller på plats, se här hur stort rummet är! Foto: Heidi Rovén.

Tillbaka till horisontalduschen och min behandling. Vilket leder in mig på deras behandlingsmeny som är…ganska sparsmakad! Förutom att betala spaentré och eventuellt lägga till en badritual, behöver man egentligen bara välja mellan 60, 90 eller 120 minuters behandling.

Det är häftigt (och dyrt) att de genomför detta fullt ut efter att man hört om trenden att bara boka tid i så många år. Kan bara komma på Varbergs Kurort som har det, inte kan det vara många inom landets gränser i alla fall. Hur som helst; jag gillart! 😉 Visst – det ställer krav på terapeuterna att de både kan tolka kunden (som kanske är både stressad, nervös och förvirrad…vill här hänvisa till min ”utbildningslitteratur” Spaterapeutens 10 budord, svår att få tag på dock nu…) och själva är säkra nog att guida och presentera på ett inbjudande sätt som känns proffsigt och exklusivt, men funkar det så är det bra.

Jag får vägledning av Amanda medan jag njuter av ett inledande fotbad. Vip-sviten, Hooks herrgård.

Min terapeut Amanda var riktigt bra. Först fick jag följa med in i behandlingsrummet och sätta mig med ett fotbad medan vi pratade lite om mina önskemål. Vi kom snart fram till att en lätt skrubb (”jag mixar Kerstin Florians turkiska skrubb med lite varm lavendelolja så blir den lite mjukare” konstaterade Amanda) med efterföljande insmorningsmassage med Remineralizing Body Cream från Kerstin Florian skulle passa mig, och att jag både före (medan Amanda förberedde skrubben) och efteråt (för att skölja av den) skulle få njuta av olika ”vattenkoreografier” i horisontalduschen.

Jag testar horisontalduschen.

Namnet kommer sig av att man intar horiontellt läge när man duschar; alltså att man ligger istället för står. För avkopplingen, för upplevelsen. Sex munstycken, water bars, sprutar simultant ut ett mjukt poppande ”regn” över kroppen från nacken ner till fötterna. Temperatur och kvantitet varierar beroende på valt program, och det finns tre på manöverpanelen: balancing, energizing och de-stressing. Varje program varar cirka 5-6 minuter.

Så, hur var det då? Kallt vatten (energizing) i denna form har jag testat i kapsel förut och det är definitivt inte min grej, så den undvek jag helt. Även de-stressing var lite kall för min smak men balancing tyckte jag var rätt skön och jag kan tänka mig att är man dessutom inte där på jobb ( 🙂 ) utan bara för att koppla av så är den säkert ännu mer harmoniserande och avkopplande.

Det är mer en kul grej än en ”supertripp” för sinnena; man ligger ju trots allt hårt på en stenhäll och mycket av vattnet rann ner i ansiktet under tiden. Jag testade både med och utan badkläder, det jag tänkte mest på är att det blir lite halkigt att ”liggduscha” när man samtidigt ska snurra runt och skölja av sig en produkt…

Amandas handduks- såväl som insmorningsteknik var suverän så jag hade trots viss nakenhet en mycket behaglig stund och kom både ner i varv och tempo. Jag gick därifrån med lika lätta steg som jag kände mig rufsig i håret, ett inre som log och en kropp som doftade Kerstin Florians underbara produkter resten av dagen!

Ps. Slutligen några korta ord om prissättningen: 

*Entrén kostar 395 /495 kronor (vardag/helg). Lägger du på en badritual; 695 kr/795 kr. Det är inte direkt billigt. Såväl hotellgäster som icke-hotellgäster betalar detta, undantaget de hotellgäster som bokat spapaket – då kostar det lite mindre med entré, behandlingar och ritual. Bokar man (minst) en 60-minuters behandling behöver man inte betala spa-entré.

*300 kr för badritualen; då ingår en fin necessär med små Kerstin Florian-produkter i samt instruktion om hur de kan användas i spat. Är dock inte helt överens med hur ritualen är uppbyggd, eller ordningen.

*Behandlingspriserna är satta utifrån veckodag som blir alltmer vanligt överallt; mån-tors/fre-sönd: 895/995 kr för 60 minuter, 1295/1395 kr/90 minuter, 1690/1790 kr för 120 minuter.

*Sedan finns det även 11 quickfix-behandlingar på 20 minuter för mellan 395-595 kr (från kurbad och vaxning till Kerstin Florians K-lift apparatur, och det klart, lägger man in den i en 60-minuter ansiktsbehandling är det väl kanske inte så dyrt med tanke på vad den utlovar i alla fall…).

One thought on “Horizontal Shower på Hooks herrgård

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier