Ansiktskräm med mandelblom från Kneipp

Jo tack, allt känns bara bra med hyn efter måndagens Cellox 20-behandling! 🙂 Inga skorpor än men prickarna och fläckarna har blivit tydligare, precis som de ska.

Instruktionen jag fick av Maria som äger Total Hälsa, var att låta mina vanliga anti-pigment-krämer vila ett tag. Istället rekommenderade hon att jag bara ska använda en mild fuktkräm just nu. Huden behöver inte onödiga substanser att ta hand om då den har fullt upp med att putta ifrån sig det koagulerade pigmentet.

Alltså har jag plockat fram en rik 24-timmars kräm från Kneipp ur mina ”gömmor”. Bland annat innehåller den mandelblom, kallpressad mandel- och jojobaolja, samt A- och E-vitamin. Det står att den passar torr och känslig hy samt är fri från färg- och konserveringsmedel.

Mandelblom och kallpressade oljor

Vanligtvis brukar jag inte välja krämer för torr hy (fast jag kanske borde, min panna fjällar ofta vilket verkar bero just på torrhet), men nu med denna kyla ute och Cellox-behandlingen så känns det helt rätt att berika hyn med en rik kräm fylld av fina oljor.

Jag känner tydlig skillnad mellan en ”vanlig kräm” och en kräm baserad på fina vegetabiliska oljor som denna. Den fullkomligt smälter på hyn och man känner hur den ger massvis med näring som huden kan gotta i sig… Just denna är även härligt fluffig i konsistensen.

Hoppas nu på att mitt val av kräm under den kommande ”läkningstiden” blir bra så att resultatet från min Cellox 20-behandling blir strålande! Har du själv testat någon kur mot pigmentfläckar som du tyckte fungerade? Dela gärna med dig i en kommentar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier