Mandara Spa på Norwegian Bliss

Spakonceptet ombord på Norwegian Cruise Lines fartyg heter Mandara Spa. Jag har besökt flera av dem och senast var det spat på Norwegian Bliss jag besökte. Det slog mig igår att jag inte har skrivit om det än och blev lite bestört, så nu ska jag genast ta och berätta om detta fina spa!

Lyxigt fartyg kräver lyxigt spa

Först kort om fartyget. Norwegian Bliss sjösattes i februari 2018. Det tar drygt 4000 gäster (mer om man belägger varenda bädda som finns) och ombord finns verkligen massor att göra vilket ni kan läsa mer om på min kryssningssajt. Klicka här för att läsa mer om Norwegian Bliss på Seafun.se.

Jag hade äran att få komma ombord tre nätter i april. Vädret var helt fantastiskt och jag njöt ungefär 200 procent, både av att få vara på ett splitt nytt fartyg från klassiga Norwegian Cruise Line, och av att bara kunna gå runt och insupa atmosfären, gå rundvisningar, titta, fota – och prova en behandling från den exklusiva spamenyn!

Thermal suite på Norwegian Bliss

Mandara Spa på Norwegian Bliss har dels ett gym/en fitnessavdelning varifrån man har havsutsikt när man tränar (bara det motiverande i sig), dels vad de kallar ”thermal suite” som är det vi skulle kalla själva spaområdet med bastur, relaxbäddar och pool.

Bland bastutyperna finns sanarium, torrbastu, ångbastu och saltrum. Sanarium ska både stimulera och initiera blodcirkulationen och rena kroppen. Temperaturen ligger på cirka 60-65 grader och fuktnivån på cirka 25-40 procent.

En vanlig torrbastu finns förstås också med temperatur på mellan 80 – 100 grader och en fuktnivå mellan 5-15 procent.

I deras aroma steam bath är det lätt att njuta länge bland örtaromerna; här håller värmen sig bara runt 45-48 grader och fukten ligger på 100 procent.

Hälsofördelar med salt

Saltrum eller saltkammare är än så länge ganska ovanligt till havs men Norwegian Bliss (plus några systerfartyg) har detta. Mig veterligen är Norwegian Cruise Line det enda rederi som har dem. Rummen är vackra med kristaller både från taket och mitt i rummet. På väggarna sitter block av Himalayasalt med lampor så att stenväggen får belysning bakifrån. Effektfullt!

Ser ni tejpbitarna? Fartyget (Norwegian Bliss) var så nytt att inte riktigt alla bitar var klara än!

Saltbad främjar såväl andningsvägarna som att det kan vara bra för vissa hudirritationer. Man kommer också ner i varv och slappnar av vilket kan hjälpa vid stress och sömnsvårigheter. Stod det i alla fall på skylten utanför! 🙂

Relax med havsutsikt…

Min favorit, förutom alla bastur, är de varma keramiska bäddarna. De är vända mot havet vilket ger vilsam havsutsikt, ett extra plus bara det. En dröm är förstås att åka på en kryssning utan att behöva jäkta runt och dokumentera allt, utan bara kunna unna sig en stund här!

Om man vill göra ett besök på detta spa får man betala en entréavgift, ja en spaentré helt enkelt. Det kallas ofta day pass och man kan även köpa sig access till spat under hela kryssningen. Vet man med sig att man vill ha detta ska man se till att lösa det första dagen för det finns inte hur många som helst. (Tänker er själva; med 4000 passagerare ombord, hur skulle det funka.)

Jag har inte stenkoll på priset nu plus att det alltid brukar dyka upp rabatter men det går att kolla upp förstås när man väl har en kryssning bokad. Att nyttja gymmet är dock gratis.

Mandara Spa på Norwegian Bliss erbjuder också många olika behandlingar. Självklart såg jag till att prova en av dem när jag var ombord. Den jag valde att testa var en av de nyaste och den som verkade mest high tech; Biotec Elemis Skin Resurfacer. Mer om den i nästa inlägg!

One thought on “Mandara Spa på Norwegian Bliss

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier