Spabanken testar: Quick Aftersun Facial från Circadia

Sommar och sol betyder ofta oavsett väder, mer dagsljus och ”utetid”. Härligt men det finns också mycket man ska tänka på. Många med problemhy kan känna en lättnad, jag minns själv när jag var yngre att solen / den ökade ”utetiden” tycktes förbättra, kanske för att det delvis torkade ut lite. Nu i vuxen ålder är det just denna uttorkning som istället ställer till det!

Min hy får som en tunn ”skorpa” (den bygger på av solen och försöker väl skydda sig) som kan blockera sebumet och ge utslag och dessutom inte ger vare sig snygg yta för make up eller en skön känsla. Fel solkräm ger mig också en rödknottrig hy, jag törs verkligen inte experimentera för mycket på det området!

En annan sak är den stundande semestern som man gärna vill vara fin inför. Kanske kastar man sig iväg till salongen/spat för att göra en rejäl dunderkur för hyn, men det är inte alltid det smartaste man kan göra. Om den inte är mild och anpassad både för säsongen och ens hudtyp, vill säga.

Solskydd ja men inte året om

Den ökade sol- och UV-exponeringen gör nämligen att man ska vara mer försiktig. Gör inget för tufft för huden just nu, vänta till hösten. Solskydd är också en grundregel, men inte att bära jämt. Lagom är bäst, menar Therese Mathisen som äger Spa by Us och som jag var till igår för en specialanpassad ansiktsbehandling för sommar och sol.

– Medan de kemiska solskydden omvandlar strålning genom en kemisk reaktion vilket vissa anser vara diskutabelt för hudhälsan, lägger sig de fysikaliska ovanpå som ett lock, förklarar Therese. Huden skyddas optimalt men täpps också igen vilket många kan uppleva ger problem i form av plitor och knotter.

Hon förklarar också att huden varken kan skyddas eller återfuktas på bästa sätt om man inte exfolierar med jämna mellanrum, det vill säga peelar bort det översta lagret med döda hudceller. Vill man få hjälp med en passande kur av både peeling och fukt samt att stärka huden inför sommaren kan man på Spa by Us göra just den behandling jag testade; Quick Aftersun Facial med hudvårdsmärket Circadia.

Kakao och ”snöalger”

Efter rengöring appliceras en kakaopeeling, Cocoa Enzyme Peeling som innehåller en verksam kombination av bromelin, trypcin och papain. Jag är vanligtvis inget stort fan av just choklad på vare sig kropp eller ansikte, men denna luktade riktigt gott, mer ren kakao än sötsliskigt godis. 🙂

Kakao-peelingen är den mildaste som passar alla, men Circadia har även två kraftigare alternativ; hallon och zymase. En välutbildad terapeut kan avgöra vilken styrka som passar just din hudtyp. Masken fick ligga på en stund med en fuktig varm handduk på, innan avtvätt. Det hela var behagligt och kändes inte mycket alls. Nästa steg var den kylande masken med snow algea (alger som växer på glaciärer) och spirulina. Therese penslade på den genomskinliga lite geléaktiga masken som genast satte igång att ge sig tillkänna!

Det isade så att det nästan brändes men gjorde samtidigt inte alls ont, lite märklig känsla det där! Uttrycket ”Fire & Ice” passade helt klart in här i alla fall, det var lite så masken kändes, eller som jag lätt fnissande beskrev det efteråt: som en frisk fläkt av tre Vicks blå i munnen samtidigt!

Rätt vård och rätt skydd=skön sommarhy

Masken som också innehåller aloe vera verkar fuktgivande och antiinflammatoriskt, svalkar lite efter peelingen och stärker kärlen i huden.

När den tvättats av fick jag både Circadias suveräna C-vitaminserum som också innehåller hyaluronsyra samt solskyddet Light Day Sunscreen med spf 37.

Just det där solskyddet är så skönt för det blir inte alls kladdigt på huden. Det är ju en kräm så det klart den är kladdig när man smörjer på den, men vissa kan man ju bli alldeles fet och blank av (eller kritvit) medan denna känns mer matt och diskret.

Mina påsar under ögonen fick sig också en positiv dräneringshjälp med ögonkrämen Emergency eyelift! Sedan var jag klar och good to go – både från salongen och ut i sommarsolen för att snart ha lite ledigt och skönt!

Hur sköter ni er hud sommartid?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier