Allt om spa & wellness på MSC Meraviglia

Ljuset, havet, luften…alla dessa element får mig att må extra bra till havs! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Nyss hemkommen från ännu en underbar vecka till havs! Jepp, jag är helt beroende av kryssningar, tycker den här resformen har ALLT. Inte minst wellness, ombord finns vad man behöver för att bli både inspirerad och avslappnad, plus att man kan äta hälsosamt (och unna sig lite gott ;-)).

Denna gång har jag kryssat med MSC Meraviglia, det näst nyaste fartyget i MSC Cruises flotta (i alla fall i ett par månader till, i juni kommer ännu ett nytt storslaget fartyg att lanseras). MSC Meraviglia har en maxkapacitet på hisnande 5714 passagerare så det är riktigt stort med massor av saker att se och göra ombord!

MSC Meraviglia är ett ståtligt fartyg. Foto: Kristofer Scheiderbauer

Wellness-hytt på MSC Meraviglia

Sportdryck ingick!

Vi (jag kryssade med familjen) hade en hytt i kategorin Balcony Wellness på däck 13. Badrummet hade dusch och i hytten fanns en dubbelsäng och en våningssäng för barnen samt skrivbord/sminkbord med spegel.

I hyttkategorin ingick lite extra förmåner som exempelvis två flaskor sportdryck som vi fick till hytten och två sportiga utflykter; Running Tour in Marseilles och Valletta at a jog.

Nu reste vi ju med barnen så det blev lite svårt att vara med men idén att göra sightseeing joggandes är kul och lite av en trend faktiskt, har sett det förut – jag gillar det!

Hälsosam kost – ett medvetet val

Annat att göra ombord för den som kryssar med wellness som tema börjar redan till frukost. Själv har jag omelett och kaffe som rutin på morgonen, gärna med kallrökt lax till eller några skivor skinka (och jo det slank visst ner en pain au chocolat någon dag också)!

Buffén har så mycket gott och fräscht att välja på. Foto: Heidi Rovén.

Även om frukostbuffén (ja matutbudet hela dagen) verkligen är dignande så kan man komplettera med ett glas färskpressad juice om man vill. Särskilt gillade jag att de gick omkring med en vagn som man kunde köpa färsk morots-apelsin-juice ifrån (kostade 3,90 euro glaset).

Kaffe och många olika tesorter ingår liksom långa rader av mat, vill man ha en specialkaffe som espresso eller latte kostar det extra. Vi hade dryckespaket där detta ingick.

Till lunch och middag fanns alltid lätta alternativ som fisk, grönsaker och sallad. Favoritmiddagarna för mig var när det fanns skaldjur på menyn!

Calamari en kväll, havskräftor, pilgrimsmusslor…allt detta fanns på menyn i huvudrestaurangen där middagarna ingår i kryssningsbiljetten. Självklart kunde man också välja fisk, kött, pasta eller en vegetarisk rätt om man hellre ville ha det. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Träning och spa

På däck 16 finns walking track/jogging track (ha bara koll på om du ska hålla till höger eller vänster vilket är markerat på däck) och även gym med havsutsikt där man hittar allt det nödvändiga för en rejäl workout. Utrustningen är från Technogym.

Bättre joggingutsikt får man leta efter. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

På däck 7 ligger MSC Aurea Spa som erbjuder både frisörsalong och spabehandlingar med balinesiskt tema samt estetiska / medicinska behandlingar med botox med mera.

Priserna har hoppat upp lite sedan sist (MSC Cruises brukade höra till de rederier som faktiskt var billigare/billigast när det gällde spa till havs) men man kan fortfarande komma över ”deals” om man håller ögonen öppna och ger sig till tåls lite ett par dagar in i kryssningen. Håll utkik i dagsprogrammet!

Entrén till MSC Aurea Spa. Foto: Heidi Rovén.
Kristofer testade frisörsalongen och blev jättenöjd med sin klippning som kostade ca 280 kronor.

Deras ”thermal area” som det kallas där basturna ligger, kostar 40 euro att få tillträde till (55 euro för 2 personer) och bjuder på en rad olika bastu-upplevelser; torra bastur, med ånga, aromer och rena vilrum samt en thermalvatten pool i mitten. Kallt rum med isfontän finns också.

MSC Aurea Spa på MSC Meraviglia. Denna och bilden ovan är pressbilder från MSC Cruises eftersom jag inte kunde fota i spat av respekt mot övriga gäster.

Lata pooldagar

Vill man bara bada och koppla av utan att betala finns det flera jacuzzis ombord, både ute och inne. Utöver den superläckra stora poolen mitt i fartyget finns även en inomhusvariant (Bamboo Pool Bar) vid lite svalare eller sämre väder som vi testade, inklusive deras fruktdrinkar.

Huvudpoolen är maffig med många breda solbäddar på vardera sida. Här har kockarna ställt upp sig för ett fototillfälle. Foto: Heidi Rovén.
Vi kryssade tidigt på säsongen och hade det inte jättevarmt även om många solade ändå. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Inomhus finns ännu en stor pool; Bamboo Pool. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Jacuzzin var jättevarm och skön. Här njöt jag och barnen länge! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Bamboo pool Bar gör massor av läckra smoothies som frestar, men man ska nog akta sig för eventuellt tillsatt socker (jag brukar säga till att de ska utesluta allt sådant, jag tycker sötman från frukten räcker).

Jag beställde en alkoholfri drink för att släcka törsten. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Om dagarna gick vi timtals iland, och särskilt Malta bjuder på backträning för den som vill ta sig upp till Vallettas gamla stadsdelar!

På Malta har man fin utsikt över fartyget när man tar sig upp mot de gamla stadsdelarna i Valletta. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kryssningstips

En kryssning ger mig allt; ny energi och upplevelser, träningsmöjligheter liksom fräscht matutbud, spa och avkoppling. Kunde inte bli bättre – väl hemma har man ny energi att ta itu med vardagen igen!

Tycker du det verkar dyrt med kryssning är ett tips att boka i riktigt god tid (gärna ett år i förväg vilket kan innebära halva priset) eller att åka i lågsäsong som vi gjorde nu, april var lite tidigt ska medges…inte helt varmt i Medelhavet än, men visst, 15-20 grader var ju klart bättre än runt nollan här hemma i alla fall! 🙂 Och vi prickade verkligen rätt vecka, veckan då allt vände – nu är våren här!

Ombord finns massor av roliga aktiviteter, både bowling och olika simulatorer (flyg/racing) samt utomhus; vattenrutschkanor, en aquapark för barn samt denna höghöjdsbana med olika hinder.

Är du sugen på att testa en sådan här kryssning kan jag tipsa om att MSC Cruises just nu erbjuder all inclusive (drycker ingår också) och wifi på alla sina Medelhavskryssningar i sommar (förutom vissa hyttkategorier), men man måste boka före sista april dvs före 30/4 2018. Läs mer här om du är nyfiken!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier