Kristallkronor och kristallsjuka

Jag kom omejkad eftersom jag har problem med min hy just nu… 🙁

Ibland går inte saker som man tänkt sig. Igår till exempel. Jag var inbjuden med en väninna på skönhetsmingel på Skin Delight Clinic i Gamla stan, ni vet stället som ”stal” min Botox-oskuld ;-).

Denna gång var vi flera som var på besök för att få information och mingla, det bjöds på lyxiga goodie-bags och vi fick även erbjudanden på behandlingar med mera.

Jag ville gärna förkovra mig i vad mer för spännande de kan åstadkomma då de är flera som jobbar där med olika behandlingar; IPL, cryopen, fillers, botox, kosmetisk tatuering och en del annat.

Utöver de terapeuter och ”utövare” som arbetar på kliniken var det Diana Flobecker som stod som en av värdinnorna och höll i kvällens arrangemang.

Diana inte bloggar och driver webshop utan arbetar även med hår- och skönhetsprodukterna REF.

Kristallkrona och kristallsjuka

Och det var inte bubblet, jag drack pyttelite.

I alla fall. Jag och min väninna Lisa slog oss ner, lyssnade till presentationerna och började instagram-tävla och prata med de andra besökarna. Jag skulle ställa mig upp och gå för att ta lite vatten när huvudet plötsligt snurrade till. Jag slog huvudet i kristallkronan, fick tag i soffan och hamnade pladask tillbaka igen där jag hade suttit från början. Snopet värre. Och lite pinsamt.

Det blev inte mycket mer skönhet för mig (eller fotande). Min väninna gissade genast vad det kunde vara, kristallsjukan där små stenar i örongångarna lägger sig fel och stör balanssinnet. Hon letade upp en brits och på något sätt lyckades jag förflytta mig, sakta, sakta.

Jag hade jättetur för min väninna hade koll på en övning man kan göra för att det ska släppa eller i alla fall bli bättre och jag fick kasta mig hastigt bakåt och vrida huvudet i olika underliga vinklar. För en oinvigd måste det sett mycket märkligt ut men hon hade först visat mig på youtube så jag visste vad hon skulle göra så jag var ”med på noterna”.

Teleportera mig hem snälla

För varje rörelse snurrade rummet till men stannade upp efter en stund. Resten av kvällen låg jag där och ville helst aldrig mer gå upp igen. Om ni någon gång varit riktigt illamående (för det blir man när huvudet snurrar, jag lovar) så vet ni; man vill bara att det ska sluta – jag ville bara teleportera mig hem till min egen säng. Absolut inte ställa mig upp och vingla genom Gamla stans gränder. Jag ville inte ens sätta mig upp.

Dessutom kände jag mig så dum! Ja ja jag vet, det ska man inte, man kan inte rå för att man blir dålig sådär, men ändå…man vill inte vara till besvär och bla bla. Samtidigt; det är en fantastisk känsla när människor omkring en, även dem man inte ens känner, visar värme och ställer upp.

Min väninna var beredd att ringa sin man för att hämta, en annan tjej jobbade på Taxi Stockholm och ringde en bil åt oss plus följde oss till absolut närmaste upphämtningsplats (man får inte köra i Gamla stan hur som helst) och hjälpte även till att bära mina saker. Så snällt!

Från vänster; Diana hälsade oss välkomna, Anki berättade om IPL och Marie berättade för oss om fillers och en ny botoxbehandling hon snart ska börja med.

Och taxichauffören! När jag, nästan hemma, sa (och menade det) att det hade blivit mycket billigare än jag hade trott, ”hade du snälltaxan på eller?” frågade jag, nä men kristalltaxan kanske sa han (vi hade pratat i bilen om kristallsjuka som även han hade haft ett par gånger) och sedan stängde han av taxametern. Nu vill ju alla veta vad det var för bolag förstås, eller hur? 🙂 Det var Taxi Stockholm, så jo där är de schyssta minsann! Men inte nog med det, när han hade släppt av mig körde han hem väninnan – gratis!

Själv kravlade jag nästan in så dåligt mådde jag. På något sätt kom jag i säng och sov som en stock hela natten. I morse vågade jag knappt sätta mig upp först, rädd att huvudet skulle snurra till igen, men det har gått bra idag. Jag känner mig inte helt 100 men okej.

Är det någon annan som haft kristallsjuka? Hur har det gått – finns det något man kan göra för att undvika att det kommer tillbaka undrar jag?

Imorgon bär det av på en ny resa som jag tror kommer bli fantastiskt trevlig; en aktiv och sportig familjeresa med inslag av spa! Häng gärna med oss på instagram och instastories 😉 @spabanken. Och håll tummarna snälla att allt som heter yrsel håller sig borta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier