Spa förstås! Först tände jag rökelse i lgh som mjukt spred sina doftslingor. Sedan laddade jag med härliga produkter att ta med mig in i badrummet. Här är mina kurer att ta efter om du inte har egen inspiration :-):

– En väldoftande badolja fick ge lite näring till torra hårtestar först, som en mask före tvätt.

– Medan den verkade tvättade jag ansiktet noga, sakta och länge med små cirklande rörelser (tänk på hur hudterapeuterna gör! De får inte fina resultat för att de jäktar. Massagen sätter fart på mikrocirkulationen i huden.)

– Därefter peelade jag ansiktet – men inte med någon skrubb. Till ansiktet använder jag bara mild enzympeeling som får löddra upp och ligga på någon minut innan jag tvättar av den.

– Just det ja! Ansade ögonbrynen gjorde jag också, och klippte naglarna och filade dem snyggt.

– Avhårifiering av kropp var nästa moment; vax, epilering eller hyvel är en smaksak.

– Sen den njutbara kroppsskrubben! Allt utom underbenen fick sig en omgång med samma noggranna och långsamma metodik som för ansiktet. Välj en skrubb som har en doft så underbar att du slappnar av och fullkomligt njuter…

– Hårtvätt, handdukstork (annars rinner bara balsam/mask av och kan inte tränga in i strået ordentligt) och inpackning för färgat hår. Samma sak här; passa på att gör en långsam och kraftig massage av hårbotten.

– Efter duschen smorde jag in mig på fuktig hud med en olja faktiskt. Huden blir som len sammet efter skrubb och rik återfuktning!

– Sist målade jag tånaglarna i en kraftigt cerise nyans och la en blekande ansiktsmask mot sommarens solspår; pigmentfläckarna…

Ah! Nu ska jag bara bädda om med fräscha lakan. Kommer att sova ljuvligt i natt! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier